Pufīgas un smaržīgas smalkmaizītes mīļotajam vīram

edzive

Vai taviem mājiniekiem negaršo kārumi ar rozīnēm? Tas nekas! Vienkārši tu vēl neesi izcepusi viņiem vismaigākās rozīņu smalkmaizītes no rauga mīklas. Apvienojumā ar saldo maskarpone sieru “mazie gliemezīši” pārvēršas īstā kulinārijas mākslas darbā. Nepaej garām mūsu receptei un iepriecini savus mīļos ar šo gaisīgo gardumu!

Šoreiz mēs izmantosim svaigo raugu. Rozīņu smalkmaizītes no rauga mīklas izdosies pat tad, ja tu vēl nekad neesi cepusi bulciņas.

Sastāvdaļas mīklai:

  • 225 ml silta piena
  • 25 g svaiga rauga
  • 500-520 g miltu
  • 75 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 50 g sviesta
  • 0,5 tējk. sāls
  • 1 olas dzeltenums noziešanai

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 200-300 g maskarpone
  • 50 g cukura
  • rozīnes pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Sāksim vispirms ar ieraugu. Sajauksim siltu pienu, svaigo raugu un cukuru, ļaujam masai 10 minūtes nostāvēties, līdz izveidosies ‘’cepurīte’’.
  1. Tad izsijājam miltus un pievienojam gatavajam ieraugam. Pieliekam arī olu, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru un sāli. Maisām mīklu 10 minūtes, līdz masa kļūst gluda un viendabīga.
  2. Saspiežam mīklu apaļu un ieliekam dziļā bļodā, kas ieziesta ar augu eļļu. Pārklājam bļodu ar pārtikas plēvi vai dvieli un liekam mīklu uzrūgt siltā vietā uz 40 minūtēm. Kad mīkla uzrūgusi, vēl to nedaudz pamīcām un ļaujam tai vēl pusstundu atpūsties.
  3. Gatavo mīklu izliekam uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. Izveltnējam to lielā taisnstūrī 0,5 cm biezumā. Maskarpone sieru sakuļam ar cukuru, bet rozīnes iemērcam verdošā ūdenī, lai tās kļūtu mīkstākas. Ūdens vietā vari izmantot arī kādu grādīgo dzērienu, ja smalkmaizītes gatavosi tikai pieaugušajiem.
  4. Vienmērīgi pārklājam mīklu ar pildījumu un uzberam rozīnes. Satinam mīklu stingrā ruletē un sagriežam to 12 vienādās daļās. Liekam šos gliemezīšus ar griezto pusi uz augšu cepešpannā, kas pārklāta ar pergamenta papīru. Pārklājam sagataves ar dvieli un ļaujam tām vēl pusstundu atpūsties un piebriest.
  5. Noziežam smalkmaizītes ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar nelielu ūdens daudzumu. Cepam gliemezīšus cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.

Padoms

Rauga mīklas smalkmaizītēm ir tāda priekšrocība, ka pildījums tām var būt gluži jebkāds. Maskarpone siera vietā derēs arī saldkrējuma siers, biezpiens, kas sakults ar cukuru, vai vienkārši ogu džems. Turklāt mīklu var vienkārši noziest ar sviestu un uzkaisīt tai cukuru un kanēli. Rozīnes arī var aizstāt ar dzērvenēm vai citiem žāvētajiem augļiem. Sanāks tikpat gardi!

Svaigas bulciņas – tas ir gardums no bērnības laikiem. Ir ģimenes, kurās to receptes tiek nodotas paaudžu paaudzēs un varbūt jau ir mainījušās. Iespējams, ka tieši tu rauga mīklas smalkmaizītes cep citādāk. Mēs būsim ļoti priecīgi, ja tu dalīsies ar savu firmas paņēmienu komentāros!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More