Mannu dievina ne tikai pie mums, pat radiniece no Itālijas augstu novērtēja izmeklēto desertu no mannas putraimiem

edzive

Zinām, ka daudziem manna negaršo, ja viņiem tā nepatīkami asociējas ar bērnudārzu. Sak, pārēdušies šo putru jau bērnībā, un tagad to ne par ko vairs nevārīs. Lai arī šis produkts ir guvis ne tās labākās atsauksmes, mēs pret to izturamies ar cieņu. Lūk, piemēram, uzpūtenis no mannas putraimiem viennozīmīgi ir kļuvis par favorītu starp mannas ēdieniem.

Mūsu šodienas mērķis ir pierādīt, ka mannas putraimiem ir tiesības atgriezties ikviena cilvēka ikdienas ēdienkartē. Un tāpēc nav obligāti jāvāra mannas biezputra pienā. Varbūt pagatavot kaut ko interesantāku? Dalāmies ar recepti!

UZPŪTENIS

Lai pagatavotu ogu uzpūteni, nav jāapgūst kaut kādas īpašas kulinārijas prasmes. Un arī produktu nemaz nevajadzēs daudz: mannas putraimi un jebkāds kompots pēc tavas gaumes. Turklāt, šis deserts nesanāks bez blendera pielietošanas. Bet viss pārējais gan ir vienkārši. Ķeramies pie gatavošanas!

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs kompota
  • 4-5 ēd.kar. mannas putraimu
  • kokosriekstu skaidiņas pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

  1. Katliņā ar biezu pamatni ielejam kompotu, iepriekš caur sietu nokāšot visus augļus un ogas, un uzliekam uz plīts. Uzvārām.
  2. Tad burbuļojošajā kompotā pakāpeniski beram mannu. Pēc katras pievienotās karotes kārtīgi izmaisām. Tālāk vārām kompotu uz vidējas uguns 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot šķidrumu. Mūsu maisījums atgādinās ķīseli.
  3. Noņemam katliņu no plīts un mannas kompotu nedaudz atdzesējam. Pēc tam ar maksimālo blendera jaudu kuļam masu 10 minūtes. Pa šo laiku maisījums var kļūt nedaudz gaišāks (tas atkarīgs no kompota, no kāda tu gatavo), tas kļūs gaisīgs un biezs.
  4. Salej uzpūteni mazās bļodiņās un ieliec ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Bet vislabāk desertu būtu gatavot vakarā, lai pa nakti tas pilnībā nostabilizētos. Pēc vēlēšanās izrotā uzpūteni ar kokosriekstu skaidiņām.

Padoms:

Ja nevēlies tērēt savu dārgo laiku svaiga kompota vārīšanai, ir kāds vienkāršs ieteikums. Var ātri novārīt saldētās ogas verdošā ūdenī un iegūt lielisku bāzi uzpūtenim. Ja nebaidies eksperimentēt, pamēģini izvārīt šo desertu, par pamatu ņemot jebkuru citu dzērienu. Kā tu domā, kas no tā varētu sanākt?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More