Mājas saldējums no iebiezinātā piena, kas izdodas vienmēr

edzive

Kad veikalā uz saldējuma iepakojuma palasu sastāvu, esmu šokā. Tādu cienastu pat ienaidniekam nenovēlēsi. Tādēļ jau divus gadus saldējumu mājās gatavoju pati no iebiezinātā piena. Vīrs un bērni ir sajūsmā!

Sastāvdaļas:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 200 ml iebiezinātā piena
  • šokolāde vai cepumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Dziļā bļodā ielejam atdzesētu saldo krējumu. Sakuļam to ar mikseri putukrējumā. Vislabāk noderēs saldais krējums ar lielu tauku procentu, piemēram 33%, taču derēs arī 15%.
  2. Tad saldajam krējumam pievienojam iebiezināto pienu un visu samaisām viendabīgā masā.
  3. Pildījumam noderēs jebkas: tie var būt šokolādes kubiņi vai rīvēta šokolāde. Šo saldējumu lieliski papildinās arī žāvētie augļi vai rieksti.
  4. Maisījumu varam ieliet speciālās saldējuma  formiņās vai vienkārši kastītē. Liekam saldētavā uz 2-3 stundām. Labu apetīti!

Saldējums no iebiezinātā piena sanāk ļoti garšīgs un maigs. Turklāt tam nav lieku kaloriju, un ledus gabaliņi neskrapšķ pa zobiem.

Bet, ja tev garšo šokolādes saldējums, tad saldajam krējumam un iebiezinātajam pienam pievieno pāris karotītes kakao pulvera. Mājas saldējumu lieliski papildinās arī cepumi, augļi un ogas!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More