3.1K
Noteikti ikvienai saimniecei ir pašai sava īpašā smalkmaizīšu recepte. Tomēr mēs uzdrošināsimies tev piedāvāt kādu interesantu veidu, kā cepeškrāsnī izcept kanēļmaizītes.
Sastāvdaļas mīklai:
- 140 ml silta piena
- 30 g cukura
- 4 g sausā rauga
- 200 g miltu
- 1 ēd.kar. sviesta
- šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas pildījumam:
- 30 g sviesta
- 40 g cukura
- 0,5 ēd.kar. kanēļa
Sastāvdaļas glazūrai:
- 60 g svaigā saldkrējuma siera
- 25 g sviesta
- 70 g pūdercukura
- vanilīns
Pagatavošana:
- Vispirms pagatavosim mīklu. Es to parasti daru vakarā, lai no rīta varētu mieloties ar svaigi ceptām maizītēm. Nelielā bļodā samaisām siltu pienu, raugu un cukuru.
- Tad pievienojam miltus, sāli un izkausētu sviestu. Iejaucam mīklu. Mīcām to aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla kļūst elastīga. Pārliekam to tīrā bļodā un novietojam siltā vietā uz vienu stundu.
- Ķeramies pie pašu smalkmaizīšu gatavošanas. Izveltnējam mīklu taisnstūra formā. Ar lāpstiņas palīdzību visu mīklas virsmu noziežam ar plānu sviesta kārtiņu. Jābūt istabas temperatūras sviestam.
- Samaisām kanēli ar cukuru. Vienmērīgi ar šo maisījumu nokaisām mīklu. Satinam mīklu stingrā ruletē. Pēc tam to sagriežam 8 vienādās daļās.
- Saliekam smalkmaizītes cepamajā formā, kas ieziesta ar sviestu. Pārklājam tās un liekam ledusskapī uz 12-18 stundām. No rīta uz 1 stundu izņemam maizītes no ledusskapja. Pirms cepšanas tās vēlreiz noziežam ar sviestu un liekam cepeškrāsnī. Cepam 12-15 minūtes 180 grādu temperatūrā.
- Pa to laiku pagatavojam glazūru. Svaigo sieru samaisām ar sviestu līdz viendabīgai masai. Tad pievienojam vanilīnu un pamazām pieberam pūdercukuru, pastāvīgi maisot. Maizītes atdzesējam 10 minūtes un tad tās pārziežam ar glazūru. Kanēļmaizītes var celt galdā!
Protams, kanēļmaizītes var ēst arī bez glazūras, taču tā piešķirs maizītēm īpaši maigu garšu.
Labu apetīti!