Pārvēršam burkānus marmelādē. Noskatīts Turcijā, kur pēc tās ir jāstāv rindā

edzive

Atzīsimies, ka šai receptei pievērsām uzmanību kādā no dārgajiem Turcijas hoteļiem, kur pēc šī burkānu ēdiena pastāvīgi stāvēja rinda. Kulinārs prata parastu dārzeni pārvērst īstā desertā, turklāt tā pagatavošanai bez burkāniem ir vajadzīgs pavisam niecīgs daudzums citu sastāvdaļu.

Sastāvdaļas:

  • 800 g burkānu
  • 275 g cukura
  • 50 g valriekstu (ērtāk ņemt uzreiz sasmalcinātus)
  • paciņa jebkuru smilšu cepumu
  • kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai

Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves un liekam pannā ar augstām malām. Pievienojam cukuru un liekam pannu uz nelielas liesmas. Pastāvīgi maisot, gatavojam 5 minūtes, tad atstājam zem vāka vēl 12 minūtes, periodiski apmaisot.

Liesmu samazinām līdz minimumam. Gatavošanas procesā no burkāniem izdalīsies sula, tam tā ir jābūt. Turam uz plīts, kamēr viss šķidrums būs iztvaikojis, pēc tam ļaujam burkāniem atdzist.

Tagad divos piegājienos atsevišķi sablenderējam valriekstus un cepumus. Abas sastāvdaļas pievienojam burkāniem. Samaisām vispirms ar karoti, bet pēc tam jau ar rokām veidojam kaut ko līdzīgu burkānu mīklai.

Izklājam uz darba virsmas pārtikas plēvi un uzberam uz tās kokosriekstu skaidiņas. Pa virsu uzmanīgi izliekam mūsu mīklu un satinam garenu ruleti.

Pārliekam to traukā un liekam ledusskapī uz stundu. Pēc tam desertu varam sākt degustēt.

Šajā receptē jebkurā gadījumā burkāni ir galvenā sastāvdaļa. Taču arī šajā gadījumā recepti var viegli koriģēt pēc savas gaumes, pievienojot kanēļa, medus vai citu riekstu maisījumus.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More