Uz piena un olu bāzes, jūs varat pagatavot gaisīgu Bavārijas desertu. Receptei nav nepieciešami milti vai cepeškrāsns: visā visumā olas vienkārši tiek sajauktas kopā ar olām, pievienots nedaudz cukura…
Receptei nepieciešami 300 mililitri piena, 3 olu dzeltenumi, 70 grami cukura, 10 grami vaniļas cukura, 350 grami krējuma un 20 grami šķīstošā želatīna.
Vispirms tasītē auksta piena pievieno želatīnu. Noliek malā un ļauj tam uzbriest. Tad sagatavo kastīti formēšanai, visērtāk to būs darīt ar piena paku, kurā izgriezts caurums. Skatiet zemāk esošajā foto:
Tad olas liek katliņā, pievieno cukuru un visu kārtīgi samaisa. Pievieno pienu, atkal samaisa un liek uz vidējas uguns. Maisījumu uzvāra nepārtraukti maisot, noņem no uguns un pievieno izšķīdināto želatīnu.
Vēlreiz samaisa, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis un pievieno skābo krējumu ar vaniļu. Iegūto masu lej veidnē un nakti liek ledusskapī.
Principā tas sacietē trīs stundu laikā un desertu var ēst arī ātrāk!
Pirms pasniegšanas desertam pēc izvēles varat pievienot jebkuras piedevas, piemēram, rīvētu šokolādi, mandeļu plāksnītess un kokosriekstu skaidiņas.