Krēms tortes dekorēšanai “Slapjais bezē”

edzive

Krēms tortes dekorēšanai – noder lai radītu tulpes, rozītes un krizantēmas, kā arī daudz sarežģītākiem dekoriem. Labi pacieš pārkrāsošanu. Krēma recepte būs kā brīnumnūjiņa iesācējiem konditoriem, kam vēl nesanāk vārītais krēms. Sekojiet instrukcijām un viss izdosies!

Nosaukums ”Slapjais bezē” nav nejaušs. Pēc garšas un no skata, tas tiešām ir kā bezē, bet pēc tekstūras mitrs. Svarīga šī krēma īpašība ir tā, ka ar laiku tā virskārta nedaudz nožūst, tāpēc krēms neizplūst. 

Sastāvdaļas:

  • Olu baltumi – 4gb
  • Cukurs – 1 glāze
  • Vaniļas cukurs – 10g
  • Citronskābe – 1/4 tējk. 

Pagatavošana: 

Olu baltumus uzmanīgi atdala no dzeltenumiem. Ērti to darīt uzreiz tajā traukā, kas paredzēta ūdens peldei. Baltumus nedaudz sakuļ putās ar mikseri. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un uzreiz pievieno citronskābi. Glāzes tilpums – 250ml. Liek maisījumu ūdens peldē – uz katliņa ar vārošu ūdeni. Ūdens nedrīkst skarties pie bļodas apakšas. Kuļ uz verdoša ūdens. Jau pēc piecām minūtēm varēs redzēt, ka masa ir kļuvusi baltāka un manāmi biezāka. Turpina kult, līdz putojamās slotiņas atstāj redzamas sliedes – ap 10 minūtes. Jākuļ tik ilgi lai masa kļūst stingra, paliek pēdas no kulšanas un traukā tukšas vietas. Mikserim jau kļūs grūti kult, bet masa ne tikai stiepsies aiz slotiņām, bet krāsies uz tām. Kopumā kulšanas process uz ūdens aizņem ap 15 minūtes. Tālāk noņem trauku no ūdens peldes un turpina kult vēl 3-5 minūtes, lai masa atdziest. Tā ir ļoti bieza. Krēmu var iekrāsot savā izvēlētajā krāsā. Šis krēma daudzums pietiks lai izdekorētu torti 20 cm diametrā, lai noklātu virsu, sānus un nodekorētu. Ja liek ledusskapī, tad labāk glabāt traukā zem kupola. 

krem mokroje beze 11

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More