10 olu salāti, kas izglābs jebkurā situācijā

edzive

Šos ēdienus var pagatavot 15-25 minūtēs no tā, ko varat atrast mājās un kas palicis pāri no Lieldienām. Lielākajai daļai olu salātu pamatā ir cieti vārītas vistas olas. Garšas akcenti tiek veidoti, izmantojot mērces, garšvielas un papildu sastāvdaļas.

Klasiskie olu salāti ar sīpollokiem

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • 4 vistu olas;
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma;
  • saišķis sīpolloki;
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

Kamēr olas vārās, nomazgājiet un sasmalciniet sīpollokus. Gatavās olas atdzesē, noloba un sagriež kubiņos. Pievienojiet sāli un piparus pēc savas gaumes. Pievienojiet skābo krējumu un samaisiet. Jūs varat izmantot majonēzi, bet labāk ir mājās gatavota. Ja vēlaties, šiem salātiem varat pievienot svaigu gurķi vai redīsu. Garša būs ļoti pavasarīga.


Olu salāti ar kukurūzu

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 4 vistu olas;
  • 1 bundža konservētas kukurūzas;
  • 150 g cietā siera;
  • 4 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana

Kamēr olas vārās, sarīvējiet sieru uz vidējas rīves un noteciniet šķidrumu no kukurūzas. Pēc tam sagrieziet olas kubiņos un samaisiet ar citām sastāvdaļām. Ja salāti iznāk nedaudz sausi, pievienojiet majonēzi vai citu mērci pēc savas gaumes. Olu salātus ar kukurūzu var variēt, ja sieru aizstāj ar tunča konserviem savā sulā un marinētiem gurķiem. Zivis jāsasmalcina ar dakšiņu, bet gurķi jāsarīvē uz rupjās rīves.


Olu salāti ar kausēto sieru

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 4 vistu olas;
  • Kausēts siers;
  • 3 ķiploka daiviņas – pēc izvēles;
  • sāls, pipari un majonēze – pēc garšas.

Pagatavošana

Šie salāti ir garšīgi uz grauzdiņiem un ēdami brokastīs. Olas un sieru sarīvē uz smalkās rīves. Lai kausētais siers neliptu pie rokām, turiet to istabas temperatūrā. Pievienojiet sāli, piparus un samaisiet salātus ar majonēzi. Ja jums patīk pikanta garša, tad pievienojiet vairāk ķiploku, kas izspiests caur presi.


Olu salāti ar tomātiem

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 3 vistu olas;
  • 3 mazi svaigi tomāti;
  • 1 sīpols;
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma;
  • saišķis diļļu;
  • sāls, malti melnie pipari un kaltēti ķiploki – pēc garšas.

Pagatavošana

Tomātus un cieti vārītas olas sagrieziet lielos kubiņos. Smalki sakapājiet dilles un sīpolus. Sīpolus var mazliet iemarinēt, lai garšas padarītu daudzveidīgākas (ja vēlaties iemarinēt sīpolus, skatiet recepeti šeit: Marinēti sīpoli “3 minūtes” zivīm, gaļai un vienkārši uz maizītes). Apvienojiet visas sastāvdaļas lielā bļodā un samaisiet. Šie salāti labi sader ar grauzdiņiem.


Amerikāņu olu salāti

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 3 vistu olas;
  • 2 seleriju kāti;
  • 2 saišķi diļļu;
  • 1 saišķis sīpolloku;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes;
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju;
  • 1 ēdamkarote kaperu vai 1 marinēts gurķis;
  • ½ tējkarotes paprikas;
  • kajēnas pipari un svaigi malti melnie pipari – pēc garšas.

Pagatavošana

Nomazgājiet un smalki sagrieziet seleriju, sīpollokus un dilles. Sasmalciniet kaperus vai marinētu gurķi. Vārītās olas sagriež kubiņos. Apvieno ar zaļumiem. Pievienojiet piparus un majonēzi, sinepes. Var pasniegt ar krekeriem vai čipsiem. Šos salātus bieži pilda arī sviestmaizēs vai pitas maizē.


Olu salāti ar šķiņķi

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 5 vistu olas;
  • 500 g šķiņķa;
  • 1 paprika;
  • 1 svaigs gurķis;
  • 1 bundža konservētas kukurūzas;
  • saišķis dilles;
  • sāls, pipari un majonēze – pēc garšas.

Pagatavošana

Šie salāti ir piemēroti gan ikdienas, gan svētku galdam. Kamēr olas vārās un atdziest, nomazgājiet papriku un gurķi un sagrieziet dārzeņus strēmelītēs. Sasmalciniet dilles un noteciniet šķidrumu no kukurūzas. Rupji sasmalciniet olas, apvienojiet tās ar dārzeņiem, kukurūzu un zaļumiem un strēmelēs sagrieztu šķiņķi. Sāls, pipari pēc garšas.


Olu salāti ar avokado

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 5 vistu olas;
  • 1 avokado;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 2 ēdamkarotes grieķu jogurta;
  • 1 tējkarote citrona sulas;
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju;
  • sāls un malti melnie pipari – pēc garšas.

Pagatavošana

Kamēr olas vārās, pagatavo mērci. Sajauc jogurtu, sinepes, citrona sulu, sāli un piparus. Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Ja saldā sarkanā vietā lietojat parasto sīpolu, aplejiet to ar verdošu ūdeni, jo tas noņems sīpola sīvumu. Avokado mīkstumu un olas sagriež kubiņos. Apvienojiet visas sastāvdaļas, ļaujiet, lai tās brītiņu sasūcās. Salātus var pasniegt tartletēs vai uz salātu lapām.


Olu salāti ar garnelēm

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 3 vistu olas;
  • 500 g garneļu čaulā;
  • 1 svaigs gurķis;
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma;
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju;
  • 1 tējkarote citrona sulas;
  • saišķis diļļu;
  • sāls un malti melnie pipari – pēc garšas.

Pagatavošana

Vāra olas un garneles. Salātu garša būs izsmalcinātāka, ja vistu olu vietā izmantosiet paipalu olas (vajag divreiz vairāk). Garneles jāvāra sālsūdenī, pēc tam jāatdzesē un jānomizo. Ja garneles ir mazas, tad tās nav jāgriež. Olas sagriež lielos kubiņos, bet gurķus sloksnēs. Sasmalciniet dilles. Sajauc visas sastāvdaļas vienā bļodā, pievieno sāli, piparus un garšo ar skābo krējumu, sinepēm un citrona sulu. Pasniedziet uz salātu lapām, krekeriem vai tartletēm.


Salāti ar omleti un korejas burkāniem

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 4 vistu olas;
  • 250 g korejiešu burkānu;
  • 1 bundža konservētas kukurūzas;
  • 1 ēdamkarote miltu;
  • sāls un majonēze – pēc garšas;
  • dārzeņu eļļa.

Pagatavošana

Ne mazāk populāri ir salāti ar tā sauktajām olu pankūkām. Būtībā tā ir omlete (dažreiz ar miltiem, dažreiz bez), sagriezta strēmelēs. Ir daudz iespēju papildu sastāvdaļām. Tātad, sakuliet olas ar dakšiņu. Pievieno sāli un miltus. Pēc tam labi sakarsētā, ar augu eļļu ieziestā pannā no iegūtā maisījuma cep plānās pankūkas. Kad tās ir atdzisušas, tās sarullē un sagriež strēmelītēs.

Dziļā bļodā apvienojiet korejiešu burkānus, olu pankūkas un kukurūzu (neaizmirstiet kārtīgi notecināt šķidrumu). Sajauc ar majonēzi. Ja jums nepatīk korejiešu burkānu garša, varat vienkārši izmantot burkānus, kas apcepti kopā ar sīpoliem. Šiem salātiem var pievienot arī kūpinātu vistas stilbiņu vai jebkuru citu gaļu pēc izvēles.


Salāti ar omleti un vistu

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes. Ja jums jau ir vārīta vista, varat salātus pagatavot 25 minūtēs.

Sastāvdaļas

  • 5 vistu olas;
  • 300 g vistas filejas;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 1 bundža zaļo zirnīšu;
  • 1 ķiploka daiviņa – pēc izvēles;
  • sāls, pipari un majonēze – pēc garšas;
  • dārzeņu eļļa.

Pagatavošana

Kamēr fileja vārās, cep omleti. Lai to izdarītu, mazā bļodiņā iesit vienu olu. Katru ogu vajag pasālīt, pievienot piparus un saputot. Dažreiz olu maisījumam pievieno arī karoti piena vai kukurūzas cietes. Viena ola – viena omletīte. Tās ātri izcepas. Gatavās omletītes un vistu sagriež strēmelītēs. Sīpolu sagriež pusgredzenos. Izlejiet šķidrumu no zirņu burkas. Sajauc visas sastāvdaļas dziļā bļodā, pārlej ar majonēzi un pasniedz. Ja vēlaties, varat pievienot vairāk ķiploku, kas izlaists caur presi. Arī šiem salātiem bieži pievieno marinētas sēnes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More