Ātri, vienkārši un neticami garšīgi! Un kāpēc es iepriekš negatavoju lavašu?! Pats foršākais šajā receptē ir tas, ka pildījumam var izmantot jebkuras sastāvdaļas. Paskaties ledusskapī – kas tur palicis? Desa? Tomāti? Lociņi? Viss derēs! Precīzs sastāvdaļu daudzums ir norādīts receptes beigās. Uzmanīgi izlasi recepti un tev izdosies ar pirmo reizi!
Pagatavošana:
Vispirms sagatavosim visus produktus: lavašu un to, ko izmantosim pildījumam. Ļoti svarīga nianse – iepriekš neizņemiet lavašu no maisa! Tas ļoti ātri izžūst, un pēc tam to nevarēs pareizi pagatavot. Tad sarīvējiet sieru un smalki sagrieziet pārējās sastāvdaļas:
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.45.53.png)
Tagad paņemiet pannu, ieeļļojiet to ar eļļu un plīti ieslēdziet vidēja karstuma temperatūrā. Izklājiet pita maizi šādi:
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.47.01-1024x461.png)
Tad lavašā pievieno divas olas un tām virsū uzkaisa zaļumus un sieru.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.48.39-1024x454.png)
Tas jādara ļoti ātri, lai lavašs nepaspētu izžūt. Tad lavašu saloka kvadrāta formā. Mazs triks – ja nu tomēr lavašs ātri izžūst, tad to var apsmidzināt ar ūdeni.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.50.13-1024x453.png)
Kad lavašs cepās, tad to viegli ar lāpstiņu pannā var piespiest un pēcāk pannai uzliek vāku un gatavo dažas minūtes.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.51.32-1024x458.png)
Apgrieziet lavašu uz otru pusi un ar lāpstiņu to sadaliet: lavašu nevajag pavisam sadalīt uz pusēm, bet tikai pirmajā kārtā.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.52.52-1024x448.png)
Lieciet pannai virsū vāku un cepiet vēl dažas minūtes. Visgardākā šī lavaša aploksnīte ir silta. Labu apetīti!
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/11/Screen-Shot-2023-11-23-at-14.54.21.png)
Sastāvdaļas:
- 1gab lavašs
- zaļumi
- cietais siers aptuveni 100g
- olas 2/3 gab.
- sāls pipari pēc garšas
- augu eļļa cepšanai