Pēdējā laikā esmu pasākusi bieži pirkt lavašu: rādu ko garšīgu no tā var pagatvot pannā

edzive

Ātri, vienkārši un neticami garšīgi! Un kāpēc es iepriekš negatavoju lavašu?! Pats foršākais šajā receptē ir tas, ka pildījumam var izmantot jebkuras sastāvdaļas. Paskaties ledusskapī – kas tur palicis? Desa? Tomāti? Lociņi? Viss derēs! Precīzs sastāvdaļu daudzums ir norādīts receptes beigās. Uzmanīgi izlasi recepti un tev izdosies ar pirmo reizi!

Pagatavošana:

Vispirms sagatavosim visus produktus: lavašu un to, ko izmantosim pildījumam. Ļoti svarīga nianse – iepriekš neizņemiet lavašu no maisa! Tas ļoti ātri izžūst, un pēc tam to nevarēs pareizi pagatavot. Tad sarīvējiet sieru un smalki sagrieziet pārējās sastāvdaļas:

Tagad paņemiet pannu, ieeļļojiet to ar eļļu un plīti ieslēdziet vidēja karstuma temperatūrā. Izklājiet pita maizi šādi:

Tad lavašā pievieno divas olas un tām virsū uzkaisa zaļumus un sieru.

Tas jādara ļoti ātri, lai lavašs nepaspētu izžūt. Tad lavašu saloka kvadrāta formā. Mazs triks – ja nu tomēr lavašs ātri izžūst, tad to var apsmidzināt ar ūdeni.

Kad lavašs cepās, tad to viegli ar lāpstiņu pannā var piespiest un pēcāk pannai uzliek vāku un gatavo dažas minūtes.

Apgrieziet lavašu uz otru pusi un ar lāpstiņu to sadaliet: lavašu nevajag pavisam sadalīt uz pusēm, bet tikai pirmajā kārtā.

Lieciet pannai virsū vāku un cepiet vēl dažas minūtes. Visgardākā šī lavaša aploksnīte ir silta. Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • 1gab lavašs
  • zaļumi
  • cietais siers aptuveni 100g
  • olas 2/3 gab.
  • sāls pipari pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More