Kāpēc man pankūkas ar gaļu vienmēr izdodas sulīgas, bet citām saimniecēm nē: nelielos, tikai dalos noslēpumā

edzive

Kādreiz man ne visai garšoja pankūkas ar gaļu. Iekodies – un viss sausais pildījums izbirst. Turklāt bieži vien pankūkās gaļa ir ne tikai sausa, bet arī bezgaršīgi kunkuļaina (dažkārt ir sagaršojami arī lieli gabali ar burkāniem un sīpoliem)…

Bet, kad pirmo reizi tikos ar sava topošā vīra vecākiem, mana vīramāte gaidot mūs uz vakariņām bija sagatavojusi pankūkas ar gaļu. Atteikt, protams, tādā reizē bija neērti un es pankūkas sāku ēst.

Tik sulīgas un gardas pankūkas vēl nebiju garšojusi! Apēdu trīs uzreiz un nevarēju pretoties, lai apēstu vēl vairāk. Tajā dienā es, protams, nejautāju, kādi ir viņas gaļas pankūku gatavošanas noslēpumi, bet vēlāk gan viņa man to atklāja.

Šajā rakstā es ne tik ļoti kavēšos pie pankūku receptes, bet gan pie tā, kā pagatavot pildījumu, lai tas izdotos gan garšīgs, gan sulīgs.

Malto gaļu var ņemt jebkuru. Jā, pildījuma sulīgums ir atkarīgs no gaļas, bet šādi gatavota arī vistas fileja izdosies sulīga (jā, jā, es arī iepriekš neticēju). Bet es parasti izmantoju malto gaļu no vairākiem gaļas veidiem.

Šodien man ir maltā gaļa: vista + tītars + nedaudz liellopa gaļas.

Malto gaļu liek pannā ar nelielu daudzu augu eļļas. Eļļa pietiek viena līdz divas ēdamkarotes. Ja gaļa ir trekna, tad eļļu neliek vispār.

Malto gaļu es necepu! Nekavējoties ieleju pannā nedaudz ūdens, pievienoju sāli pēc garšas un lieku pannai virsū vāku. Gaļu sautēju uz mazas uguns apmēram 20 minūtes. Šajā laikā malto gaļu vairākas reizes apmaisu.

Pēc 20 minūtēm gaļai (kopā ar sulu) pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sīpolu. Tas ir svarīgi! Sīpolu maltajai gaļai nepievieno uzreiz, bet gan tad, kad tā jau kādu brītiņu ir sautējusies.

Pēc garšas var pievienot garšvielas. Es pievienoju maltus melnos piparus (man ir piecu piparu maisījums). Bet reizēm gatavoju arī bez garšvielām un arī sanāk ne mazums sliktāk.

Gaļu sajauc ar sīpoliem un garšvielām un sautē tik ilgi, kamēr šķidrums gandrīz iztvaiko, ik pa laikam to apmaisot. Tas aizņem aptuveni 10 līdz 15 minūtes. Šajā brīdī ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka pannā paliek nedaudz šķidruma. Neļaujiet gaļai sākt cepties! Citādi pildījums nebūs sulīgs! Lūk, kā izskatās gatavais pildījums:

Viss! Pannai uzliek vāku un ļauj pildījumam atdzist.

Tad pildījumu liek pankūkās un satin. Pat fotogrāfijās ir redzams, ka maltā gaļa ir sulīga.

Atliek cept pankūkas gī (vai parastajā sviestā) un baudīt gardas pankūkas ar sulīgu un gardu gaļas pildījumu!

Dažkārt es daļu pankūku sasaldējumu un arī pēc atkausēšanas pildījums ir sulīgs.

Pamēģiniet vienreiz pagatavot pankūkas šādā veidā – un noteikti beigsiet gaļu pankūkām vārīt vai cept līdz zeltaini brūnai krāsai (es arī tā darīju).

Šķiet tik vienkārši, bet tikai daži cilvēki zina šo vienkāršo noslēpumu. Rakstiet komentāros, kā jūs gatavojiet gaļas pildījumu pankūkām?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More