Šodien dalos ar nenormāli gardu lavaša brokastu recepti. Viss tiek sagatavots dažu minūšu laikā, bet, sagatavojot šādas trubiņas vismaz vienu reizi, jūs tās gatavosiet visu laiku. Mana ģimene tās vienkārši mīl! Man patīk šī vienkāršā recepte, un esmu pārliecināta, ka arī jums tā arī iepatiksies.
Sastāvdaļas:
- plāns lavašs
- 200 grami biezpiens
- 200 grami siers
- 2 olas
- augu eļļa – cepšanai
Kā pagatavot:⤵️⤵️⤵️
Plāno lavašu salokām 3 reizes un sagriežam taisnstūros. Jums vajadzētu iegūt 6 vai 8 no šīm platajām sloksnēm.

Tagad ķersimies pie pildījuma. Bļodā ieliekam 200 gramus biezpiena, iesitam vienu olu un samīcām ar dakšiņu.

Pēc tam biezpienam pievieno 200 gramus jebkura uz rupjās rīves sarīvēta siera un vēlreiz samaisa.

Ja masa ir pārāk bieza, pievienojiet vēl vienu olu, lai vēlāk vieglāk izlīdzinātu pildījumu pa lavašu.

Tālāk ņem vienu ēdamkaroti pildījuma un to vienmērīgi izsmērē pa lavaša loksni.

Satinam rullī. Veidojas tūbiņa ar siera un biezpiena pildījumu. Pagaidām noliekam malā un darām to pašu ar pārējām loksnēm.

Pannā ielej augu eļļu un uzkarsē. Vienu tūbiņas malu apsmērēju ar sakultu olu un liek pannā ar “šuvi” uz leju.

Cep uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai. Apgrieziet un apcepiet no otras puses.

Es arī parasti apgriežu trubiņas uz sāniem, lai arī malas ir brūnas. Var arī necept uz pannas, bet likt uz 10-15 minūtēm cepeškrāsnī un gatavot 200 grādu temperatūrā.

Viss tiek pagatavots ļoti ātri, virsū ir kraukšķīga garoziņa, bet iekšā garšīgs staipīgs siers. Neprātīgi garšīgi, vienkārši ideāls brokastīm ar kafiju.

Kā pildījumu var pievienot šķiņķi, tomātus, zaļumus jeb visu, kas garšo. Pasniedziet karstu vai nākamajā dienā uzsildiet mikroviļņu krāsnī un ēdiet.
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!