Čirbuli, tagad šis ir mans mīļākais cepto olu ēdiens

edzive

Čirbuli, garšīgākās gruzīnu brokastis! Iemīlas visi no pirmās karotes! No visiem olu kulteņa variantiem šis, manuprāt, ir visgaršīgākais un kļuvis par manu mīļāko. No šāda kulteņa jūs noteikti neatteiksities un pagatavosiet to vairāk nekā vienu reizi. Ļoti sātīgs un garšīgs.

SASTĀVDAĻAS:

  • Olas – 4 gab.
  • Tomāti – 4-5 gab.
  • Valrieksti – 1 sauja
  • Ķiploki – 3-4 daivas
  • Sīpols -1gab.
  • Augu eļļa – 3-4 ēdamk.
  • Sāls – pēc garšas
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Ūdens – 50-100ml.
  • Zaļumi – pēc garšas

PAGATAVOŠANA

Lai sāktu, visu sagatavosim. Svaigi tomāti 4-5 gabali, jāsagriež divās daļās un tagad jāsarīvē uz rupjās rīves, turot pie mizas. Tad mizu noņem. Svaigus tomātus var aizstāt ar tomātiem savā sulā.

Sīpolu sagriež ceturtdaļgredzenos. Sauju valriekstu un 3-4 ķiploka daiviņas samaļ ar blenderi vai smalki sakapā ar nazi. Ielejiet pannā nedaudz augu eļļas, ielieciet sīpolu un apcepiet, līdz tas ir caurspīdīgs un gaiši zeltains.

Pieliekam tomātus un visu kopā sautējam. Tagad pievieno valriekstus un ķiplokus. Jums var šķist dīvaini olu kultenī likt valriekstus, bet es jums apliecinu, tas ir ļoti garšīgi.

Pievieno melnos piparus, sāli 1/3 tējk. un apmēram 100 ml ūdens. Tagad pievienojiet 4 olas. Pārklāj ar vāku un cep, līdz olbaltumviela nedaudz sasēdusies virsū, bet iekšā būs šķidra, olu kultenis gatavs.

Tiešām gardi! Iesaku!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More