Sagriežu un cepu: kā parastu vistas fileju pasniegt “dārgi” (viesiem patiks un saimniece nepārgurs)

edzive

Šo ēdienu var sagatavot iepriekš un cept tieši pirms pasniegšanas. Vienkārši, ātri, skaisti un ļoti garšīgi! Turklāt ēdiens izdodas patiešām svinīgs. Protams, šeit nav atklāta jauna Amerika – šādā veidā gana daudzi gatavo vistas fileju. Bet, ja vēl neesat mēģinājuši, tad ļoti iesakām pamēģināt!

Lūk, šādi izskatās gatavais ēdiens:

Pagatavošana

Vistas filejā veic iegriezumus. Svarīgi tos neizdarīt pārāk dziļus, lai filje turētos kopā un rezultātā veidotos kaut kas līdzīgs akordeonam.

Sastāvdaļas:

• Vistas fileja – 3 gab.
• Šampinjoni – 6-8 gab.
• Tomāti
• Siers ~ 70 g
• Ķiploku pulveris – 1 tējk.
• Hmeli-suneli – 1 tējk.
• Paprika – 1 tējk.
• Muskatrieksts – 1/4 tējk.
• Melnie pipari 1/3 tējk.
• Sāls – 1 tējk.
• Augu eļļa (man ir olīveļļa) – 2-3 ēd.k.

Ar otiņu uzklāju sagatavoto maisījumu vistas filejai. Un gaļu atstāju marinēties vismaz uz pusstundu. Bet visgaršīgāk būs, ja šādu vismaz uz nakti atstāsiet ledusskapī.

Pēc tam, kad gaļa samarinējusies, ķeramies klāt pildījumam. Es izmantoju sieru, sēnes un tomātus. Bet pildījumu var veidot pēc katra gaumes un patikas. Mans tētis, piemēram, iecienījis šādu vistas gaļu gatavot ar kūpinātu bekonu.

Blakus siera šķēlītēm ievietoju sēnes un tomātu ripiņas. Sēnes var izmantot žāvētas vai saldētas, tās var aizstāt ar baklažāniem.

Lieku cepešpannu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepu 30-35 minūtes. Protams ilgums un temperatūra var nedaudz pamainīties atkarībā no krāsns.

Lūk, kad sagriež:

Labu apetīti!

Lūk, vēl daži interesanti un oriģināli veidi kā pagatavot vistas fileju:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More