Visi sanāks uz šo smaržu! Vistas fileja kā īsts šedevrs

edzive

Ēdienkartes dažādošanai darbdienās gatavoju vistas maizītes ar sieru un tomātiem. Šī ir daudz garšīgāka un veselīgāka par jebkuru desu vai vārītu cūkgaļu no veikala. Un pats galvenais, sagatavošana prasa minimālu laiku un pūles. Neko nevajag cept vai tvaicēt – vienkārši cep cepeškrāsnī un izbaudi lielisko rezultātu!

Ir mazs noslēpums, kas padara mājās gatavotu vistas rullīti perfektu, un tā ir jogurta sinepju mērce. Tas padara gaļu patiesi maigu un ļoti sulīgu un lieliski papildina tomātu, siera un garšaugu pildījumu.

SASTĀVDAĻAS

  • 3 vistas filejas
  • 1 ēdamkarote jogurts
  • 1 tējk sinepes
  • 1-2 daivas ķiploku
  • 1 tomāts (mazs)
  • 150 g siers ar baziliku
  • sīpols pēc garšas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Nomazgājiet vistas fileju, pārgrieziet to uz pusēm un saklapēt ar āmuru. Apkaisa ar sāli un pipariem katru gabalu.

Sajauc jogurtu ar sinepēm un saspiestu ķiploka daiviņu. Ar šo mērci apsmērē katras filejas vienu pusi.

Tomātu sagriež šķēlēs un pievieno nedaudz sāls. Pusi siera arī sagriež šķēlēs, bet otru pusi sarīvē uz rīves. Smalki sagrieziet sīpolu un baziliku. Man tās nebija, tāpēc gatavoju bez zaļumiem, bet ar to noteikti garšo labāk.

Uz gaļas filejas malas liek tomātus, zaļumus un sieru. Gaļu sarullē rullī.

Cepamo papīru vai cepšanas trauku ieziež ar augu eļļu. Izklāj ruļļus. Man vēl bija vieta uz cepešpannas, tāpēc es izcepu vairāk baklažānu. Cep rullīšus līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Izņem ruļļus no cepeškrāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 5 minūtes. Tas arī viss, vistas rullīši ar pildījumu ir gatavi. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More