Šādas ābolu ruletes gatavoju no biezpiena mīklas jau ilgu laiku. Ļoti vienkārša, bet tajā pašā ārkārtīgi garda biezpiena rulete ar ābolu pildījuma bez rauga. Nav jātērā daudz laika mīklas mīcīšanai un veidošanai, bet rezultātā pagatavosiet aromātisku un olbaltumvielām bagātu gardumu pie kafijas vai tējas!
Pagatavošana:
Vispirms sagatavo pildījumu, jo tam vajadzēs atdzist. No āboliem jāizņem sēklas, ja vēlaties, varat ābolus nomizot un tad tos sagriež nelielos kubiņos ne lielākus par 1×1 cm.
Sakarsē pannu līdz vidējai temperatūrai un izkausē tajā sviestu. Tad pievieno cukuru, kanēli un maisa līdz cukurs izšķīst.
Tad uz pannas uzber āpolus un sāk tos karamelizēt. Ļauj šķidrumam burbuļot, līdz tas iztvaiko.
Gatavojam mīklu. Ņemam jebkādas konsistences biezpienu, kādu esat iecienījuši – derēs gan graudaināks, gan konditorejas biezpiens.
Biezpienam pievieno cukuru, sāli, olas un visu samaisa.
Pēc tam pievienojam sviestu istabas temperatūrā un krējumu. Samaisam.
Pa daļām biezpienam pievieno miltus, kas iepriekš sajaukti ar vaniļu un cepamo pulveri. Nemīciet mīklu ilgi, jo tā kļūs pārāk lipīga un līdz ar to vajadzēs pievienot arvien vairāk miltu. Gatavajai mīklai vienkārši jāsaplūst viendabīgā mīkstā bumbiņā, kas labi saglabā formu. Var būt nepieciešams vairāk miltu nekā receptē, ja biezpiens ir mitrāks. Man vajadzēja 300g un rezultātā mīklai ir izteikta biezpiena garša, jo biezpiena tajā ir vairāk nekā miltu.
Mīklu sadala divās daļās!
Katru daļu izrullējiet apmēram 5-8 mm biezā taisnstūrī. Katrai izrullētajai mīklas kārtai izklājiet pusi no ābolu pildījuma, lai pildījums ir vismaz 2cm atstatus no tālākās malas. Mīklu sarullējam, bet ne cieši, jo cepoties tai var saplaisāt sāni.
Uzlieciet ruletītes uz cepešpannas un apziediet ar sakultu olu vai olu dzeltenumu, kas sajaukts ar ēdamkaroti piena vai skābā krējuma.
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudiet ar iesmiem, īpaši sānos, jo to pagatavošana prasa ilgāku laiku.
Sastāvdaļas divām ruletēm:
- Biezpiens 5%: 400g
- Skābais krējums 15%: 100g
- Sviests: 50 g
- Olas: 1 gab
- Sāls: ½ tējk
- Cukurs: 50 g
- Milti: 300 g (var būt vairāk atkarībā no biezpiena mitruma satura)
- Cepamais pulveris: 10 g
- Vanilīns: 1/4 tējk
Pildījums:
- Āboli: 700 g
- Cukurs: 30 g
- Sviests: 30 g
- kanēlis: ½ tējk.
- Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!
- 4 garšīgākās kūkas BEZ CEPŠANAS un želatīna
- Salāti “Blondīne”
- Neparastie makaroni! Vakariņas 30 minūtēs
- Ņemu 250 gramus jebkuru malto gaļu un gatavoju zupu “Sātīgā”. Dalos ar recepti