Ņemu glāzi maltās gaļas un gatavoju kotlešu kalnu! Dalos ar “triku”. Recepti prasa visi, kuri mēģinājuši

edzive

Kad es pirmo reizi gatavoju šādas kotletes, mans vīrs pat nenojauta, ka puse no tām vispār nesastāv no gaļas. Šodien es padalīšos ar recepti, ko nesen atradu. Mums šīs kotletes tik ļoti iepatikās, ka tagad kotletes no tīras maltās gaļas gatavoju daudz retāk. Recepte ir ekonomiska, kotletes sanāk daudz un ļoti sulīgas! Ja mājās ir kāds gabaliņš maltās gaļas, noteikti pagatavojiet šīs kotletes. Tās ir ļoti, ļoti garšīgas!

Sāksim gatavot:

Ar blenderi sajaucu sīpolus, olas, sāli, melnos piparus un ķiplokus.

Pēc tam samīca atdzesētus kartupeļus. Kartupeļus bez mizas izvārīju viegli sālītā ūdenī.

Tad pievienoju kartupeļiem jebkuru pildījumu. Šajā gadījumā izmantoju malto cūkgaļu (var izmantot malto liellopa gaļu vai putnu gaļu).

Tad pievienoju olu-sīpolu maisījumu un visu kārtīgi samaisu.

Kotletes cep labi sakarsētā pannā augu eļļā. Es kotletēm nepievienoju un arī nepaviļāju tās miltos. Apcepu tās 5-7 minūtes no katras puses uz vidējas uguns bez vāka.

Pateicoties kartupeļiem, man sanāca 11 milzīgas, ļoti sulīgas un garšīgas kotletes. Varu teikt, ka šādas kotletes man garšo labāk nekā kotletes no tīras maltas gaļas. Mans vīrs, pirmo reizi tās izmēģinājis, tagad lūdz kotletes gatavot tikai pēc šīs receptes.

Sastāvdaļas:

  • Vārīti kartupeļi – 500 g
  • Maltā cūkgaļa – 400 g
  • Sīpols – 1 gab.
  • Ķiploki – 3 daiviņas
  • Olas – 2 gab
  • Augu eļļa
  • Sāls, pipari pēc garšas

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More