Vārītā krēma recepte, ko apguvu vēl tehnikumā un izmantoju jau 20 gadus, tā ne reizi nav mani pievīlusi

edzive

Vārītais krēms ar sviestu rotās jebkuru ‘’Napoleonu’’ vai krēmkūkas. Ar to var apziest arī pankūku kaudzi, un sanāks ļoti garda torte. Šo recepti es apguvu, kad mācījos vēl tehnikumā. Jau 20 gadus gatavoju tikai tā un citu recepti nemaz nevēlos mēģināt.

Izstāstīšu jums recepti, pēc kuras vārītais krēms izdodas vienmēr. Tehnoloģija ir svarīga!

Sastāvdaļas:

  • 1,2 l piena
  • 4 olas
  • 140 g miltu
  • 620 g cukura
  • 40 g sviesta
  • 2 paciņas vanilīna

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielejam pienu. Ieberam tajā cukuru. Uzvārām. Minūti pirms vārīšanās sākuma nogriežam mazāku liesmu.
  2. Paralēli piena sildīšanai ar slotiņu pamatīgi sakuļam olas ar miltiem. Beigās ar silikona lāpstiņu savācam krēma atliekas no trauka malām.
  3. Tievā strūkliņā pielejam piena-cukura sīrupu olām ar miltiem. Kārtīgi samaisām.
  4. Pārlejam gatavo masu lielā katlā un atkal liekam uz uguns. Vārām krēmu, pastāvīgi maisot, līdz tas sabiezē.
  5. Krēmam pievienojam vanilīnu un sviestu. Kārtīgi samaisām līdz viendabīgai konsistencei.
  6. Tas arī viss. Kārdinošs vārītais krēms ir gatavs! Lai labi garšo!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More