Radi domāja, ka es torti esmu nopirkusi, taču patiesībā es uzcepu leģendāro “Paula Robsona” kūku

edzive

Vienkāršā un diezgan ātri pagatavojamā šokolādes torte no kefīra mīklas ir manu mazo kārumnieku iemīļotākā recepte. Gaisīgās biskvīta kārtas tajā lieliski papildina sulīgais krējuma krēms ar riekstiņiem. Bet bāzes variants ir tik universāls, ka to viegli var rediģēt pēc savas gaumes.

Sastāvdaļas:

  • 250 g miltu
  • 3 ēd.kar. kakao
  • 1 tējk. sodas
  • 250 ml kefīra
  • 180 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls

Sastāvdaļas krēmam:

  • 450 g krējuma (20% tauku)
  • 80 g pūdercukura
  • 100 g riekstu (valriekstu vai mandeļu)
  • 5 pilieni vaniļas esences

Pagatavošana:

  1. Sakul olas ar sāli un cukuru apjomīgā masā. Cukuru neber visu uzreiz, bet pievieno pakāpeniski.
  2. Bļodā ar olām ielej kefīru un izkausētu sviestu. Samaisi.
  3. Izsijā caur sietu miltus un kakao.
  4. Ar slotiņu samaisi un savieno visas sausās sastāvdaļas ar šķidrajām.
  5. Ieklāj cepamformā pergamenta papīru.
  6. Ielej tajā šķidro mīklu.
  7. Cep cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu pie 180 grādiem. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti vai zobu kociņu.
  8. Ļauj biskvītam atdzist. Pēc tam nogriez virsējo garoziņu. To vajadzēs sadrupināt tortes dekorēšanai.
  9. Atlikušo biskvīta daļu ar garu nazi vai stīgu sagriez 3 vienādos biskvītos.
  10. Apcep riekstus un sasmalcini tos rupjās drumstalās.
  11. Sakul krējumu ar pūdercukuru un vaniļas esenci. Jāsanāk apjomīgai masai. Pieber tai riekstus un kārtīgi izmaisi.
  12. Saliec kopā torti, bagātīgi noziežot biskvītus ar krēmu. Nozied ar krēmu tortes sānu malas un virspusi. Pēc tam visu nokaisi ar iepriekš sagatavotajām drumstalām.
  13. Novieto torti uz 2-3 stundām ledusskapī.
  14. Šokolādes torte no kefīra mīklas gatava! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More