2.1K
Sastāvdaļas:
- Rīsi apaļie – 220g
- Ūdens – 1l
- Piens – 1l
- Sāls – 6g
- Sviests – pasniegšanai
- Cukurs – pasniegšanai
Pagatavošana:
Rīsu putru vāra ikdienā ūdenī, bet brīvdienās – buljonā vai lielākajā daļā pienā. Neskatoties kā vāra rīsus, tie iepriekš ir kārtīgi jānomazgā, bet pēc tam jāieber lielā daudzumā auksta ūdens. Maisot ļauj vienreiz uzvārīties, pārber caurdurī un aplej ar aukstu ūdeni, ļauj ūdenim notecēt un tad ber karstā, bet ne vārošā ūdenī vai pienā. Pievieno sāli. Vāra maisot, lai rīsi nepiedegtu un seko, lai nepārvārās. (15-20 minūtes). Pasniedz uzreiz pēc uzvārīšanas. Pie rīsu putras atsevišķi pasniedz sviestu un cukuru.