Zīdaina kārtainā šokolādes siera kūka

edzive

Šī siera kūkas pagatavošanas metode radīs nevienmērīgus slāņus. Ja vēlaties, lai siera kūkas slāņi ir vienādi, tad apakšējo slāni uz divām stundām lieciet saldētavā un tikai pēc tam virspusē klājiet šokolādes slāni un turpiniet visas nepieciešamās darbības.

Šī kārtainā šokolādes siera kūka iepriecinās jebkuru gardēdi. Padoms: lai iegūtu krēmīgu konsistenci, mīklu nevajag maisīt pārāk daudz, īpaši pēc olu pievienošanas. Olu pārāk aktīvi kuļot, siera kūka var iekrist un pat saplaisāt. Dekorējiet to ar sezonas augļiem vai žāvētiem augļiem, piemēram, dzērveņu sukādēm.

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei:

  • 3 glāzes smalcināti šokolādes cepumi
  • pusglāze mīksta sviesta
  • 3 šķipsnas pūdercukura

Siera kūkai:

  • 1kg mīkstā siera
  • 3 ēdamkarotes milti
  • 1 glāze cukura
  • 5 lielas olas
  • 2 lieli olu dzeltenumi
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 100g šokolādes
  • 1 ēdamkarote kafijas liķiera
  • 1 tējkarote espresso kafijas

Glazūra:

1 ēdamkarote saldā krējuma

  • 1 ēdamkarote kukurūzas sīrupa
  • 150g šokolādes
  • sezonālie augļi dekorēšanai

Pagatavošana

Sākumā sagatavo pamatni. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Sajauc cepumu drupačas, sviestu un cukuru un ieklāj maisījumu veidnē. To nedaudz piespiež. Pamatni liek uz 5-7 minūtēm cepeškrāsnī un pēc tam pilnībā atdzesē. Krāsns temperatūru samazina līdz 160 grādiem.

Gatavo siera kūkas pildījumu. Krēmsieru ar vidēju ātrumu sakuļ ar mikseri, līdz tas ir gluds. Pamazām pievieno cukuru un miltus, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olas un olu dzeltenumus pa vienam. Pievieno vaniļu. Mīklu sadala divās vienādās daļās. Vienu daļu lej veidnē un atliek malā.

Šokolādi izkausē, bet svarīgi, lai tā nebūtu pārāk karsta! Tad mīklai pievieno kafijas liķieri un espreso un izkausēto šokolādi. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.

Tad šokolādes pildījumu lēni pārlej pār balto pildījumu un liek krāsnī. Kūku cep 160 grādos, līdz kūkas vidus ir gandrīz sacietējis. Kāpēc gandrīz? Jebkurā gadījumā vidus nedaudz iekritīsies, bet kūka sacietēs un tā nebūs problēma. Cepiet kūku aptuveni 1h stundu līdz 1h un 15 minūtes. Tad izņemiet to no krāsns un pilnībā atdzesējiet vismaz divas stundas.

Pēc divām stundām veidni pārklāj ar foliju un uzglabā vesā vietā 8 – 12 stundas. Pēc tam kūku ar nazi atdala no formas malām un noņem gredzenu.

Gatavo šokolādes glazūru. Saldo krējumu, kukurūzas sīrupu un šokolādi liek katliņā un visu izkausā. Nedaudz atsdzesē un īsi pirms kūkas pasniegšanas glazūru pārlej pār kūku. Tad liek ledusskapī vēl uz 30 minūtēm. Pirms pasniegšanas dekorē ar augļiem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More