Aizlienēta amerikāņu kēksiņu recepte, kas garšo kā dārgā restorānā

edzive

Viss sākās ar to, ka reiz veikalā nopirku ārkārtīgi gardus un gaisīgus kēksiņus ar biezpiena pildījumu. Tie bija tik gaisīgi un mīksti, un man vajadzēja ilgu laiku, lai saprastu kā tādus var pagatavot. Un beigu beigās sanāca mutē kūstoši kēksiņi, kas neatsāj vienaldzīgu jau no pirmā kodiena.

Sastāvdaļas

Mīkla:

  • 200g miltu
  • 150g cukura
  • 150g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 150ml piena
  • šķipsniņa sāls

Biezpiena krēms:

  • 500g biezpiena krēms
  • 100g cukura
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote ciete
  • vaniļa

Pagatavošana

Lielā traukā lej pienu, pievieno cukuru, olu, cepamo pulveri, istabas temperatūrā sviestu un sāli. Visu samiksē līdz vienmērīgai masai.

творожные кексы в формочках

Biezpiena krēma pagatavošanai traukā lieciet biezpienu, cukuru, olu, vaniļu un ēdamkaroti cietes.

творожные кексы в формочках

Arī šo samikserē līdz krēmīgai masai un pilda konditorejas maisā.

творожные кексы в формочках

Tad mīklu lej kēksiņu formiņās un pilda tos trešdaļu un trauciņa lieluma.

творожные кексы в формочках

Tad mīklas augšpusē spiež biezpiena krēmu.

творожные кексы в формочках

Kēksiņu plāti liek krāsnī uz 180 grādiem un cep 25-30 minūtes.

творожные кексы в формочках
творожные кексы в формочках

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More