Viss sākās ar to, ka reiz veikalā nopirku ārkārtīgi gardus un gaisīgus kēksiņus ar biezpiena pildījumu. Tie bija tik gaisīgi un mīksti, un man vajadzēja ilgu laiku, lai saprastu kā tādus var pagatavot. Un beigu beigās sanāca mutē kūstoši kēksiņi, kas neatsāj vienaldzīgu jau no pirmā kodiena.
Sastāvdaļas
Mīkla:
- 200g miltu
- 150g cukura
- 150g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 150ml piena
- šķipsniņa sāls
Biezpiena krēms:
- 500g biezpiena krēms
- 100g cukura
- 1 ola
- 1 ēdamkarote ciete
- vaniļa
Pagatavošana
Lielā traukā lej pienu, pievieno cukuru, olu, cepamo pulveri, istabas temperatūrā sviestu un sāli. Visu samiksē līdz vienmērīgai masai.
Biezpiena krēma pagatavošanai traukā lieciet biezpienu, cukuru, olu, vaniļu un ēdamkaroti cietes.
Arī šo samikserē līdz krēmīgai masai un pilda konditorejas maisā.
Tad mīklu lej kēksiņu formiņās un pilda tos trešdaļu un trauciņa lieluma.
Tad mīklas augšpusē spiež biezpiena krēmu.
Kēksiņu plāti liek krāsnī uz 180 grādiem un cep 25-30 minūtes.