Kulinārija – tā ir ļoti laba nodarbe ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Gatavojot bērns attīsta fantāziju un koordināciju. Tas ir arī iemesls lai brīnišķīgi pavadītu laiku kopā ar bērnu. Neskatoties uz to, ka bērni ir tik mazi, tie ļoti labi saprot ēdiena gatavošanas procesu. Viņiem patīk maisīt, jaukt, berzt.
Jauniem pavāriem 3-5 gadu vecumā.
Šokolādes – banānu pudiņš
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Notīra banānus un saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei. Saldo krējumu samaisa ar šokolādi. Banānu biezenim pievieno šokolādes masu. Iegūto masu liek ledusskapī uz stundu. Deserts gatavs!
Citronu pudiņš
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Samaisa citronu sulu un medu līdz viendabīgai masai. Pamazām, nepārtraucot maisīt, pievieno krējumu. Iegūto masu salej deserta trauciņos. Dekorē pudiņu ar rīvētu citrona miziņu un kādu spilgtu ogu. Ievieto saldētavā uz stundu. Labu apetīti!
Lasi arī: 12 produkti, kurus mēs visu šo laiku esam ēduši ne tā
Pieredzējušiem pavāriem 6-8 gadu vecumā.
Franču omlete
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sakuļ olas. Pievieno olām siera mērci un sakuļ vēlreiz. Pievieno sāli, piparus un lociņus. Sieru sarīvē, sēnes cep uz pannas tik ilgi, līdz sāk izdalīt sulu. Pievieno sēnēm olu masu. Nemaisa! Apcep no vienas puses. Virsū uzkaisa sarīvētu sieru. Apgriež omleti tad, kad tā ir labi sacepusies. Liek uz šķīvja un labu apetīti!
Mājas pica
Sastāvdaļas:
- Gatavā mīkla
- Tomātu pasta
- Tomāti
- Baziliks
- Siers
- Sastāvdaļas pēc vēlēšanās: šķiņķis, šampinjoni, kukurūza, olīvas, desa utt….
Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem, kamēr gatavo pildījumu. Izsmērē tomātu pastu pa mīklu. Sagriež tomātu šķēlēs un saliek uz pastas. Sarīvē sieru un uzkaisa virs tomātiem. Pievieno sastāvdaļas pēc savas izvēles: gaļu, dārzeņus, zaļumus utt…Pievieno nedaudz bazilika. Liek cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm. Pica gatava! Kulinārijas ekspertiem 9-12 gadu veciem.
Makaroni siera mērcē
Sastāvdaļas 1 porcijai:
Pagatavošana:
Katliņā uzvāra ūdeni un pieber sāli. Kad ūdens uzvārījies, pievieno makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Sarīvē sieru. Šķiņķi sagriež mazos kubiņos. Uz pannas apcep šķiņķi nepievienojot eļļu. Sasmalcina pētersīļus. Kad šķiņķis apcepies, pievieno turpat pētersīļus un saldo krējumu. Samaisa. Masai pievieno rīvēto sieru. Pievieno iegūto mērci makaroniem. Gatavs! Labu apetīti!
Kanēļa rullīši
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sagriež maizi un nogriež visas malas, lai paliek tikai mīkstums. Sajauc kanēli ar cukuru. Maizes mīkstumu izrullē. Sagriež iegūto ”mīklu” garos taisnstūros. Apsmērē katru gabaliņu no virspuses ar šokolādi, uzkaisa kanēļa-cukura maisījumu un sarullē kā gliemezīti. Apsmērē katru rullīti ar sviestu un atkal apber ar kanēļa-cukura maisījumu. Liek cepeškrāsnī uz burtiski piecām minūtēm un var mieloties ar kārumu.