Šis ir viens no iecienītākajiem ēdieniem Francijā – ratatouille. Ēdiens ir viegli pagatavojams, turklāt Jūs variet eksperimentēt kā vien tīk. Kas var būt labāks par sulīgiem dārzeņiem sātīgā sierā kopā ar kraukšķīgu bageti un glāzi vīna!
Sastāvdaļas
- 1 kabacis
- 1 baklažāns
- 4 tomāti
- 100g cietā siera
- 20g bazilika
- 4 ķiploki
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- zaļumi pēc garšas
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Kabačus, baklažānus un tomātus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs.
![запеченные овощи с сыром](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/z/zapechennye-ovoshchi-s-syrom/1.jpg)
Cepamo trauku ieziež ar eļļu un pamīšus kārto tajā dārzeņus. Pirms tam daļu no siera sagriež plānās šķēlītēs un šur tur ievieto pa vidu dārzeņiem.
![запеченные овощи с сыром в духовке](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/z/zapechennye-ovoshchi-s-syrom/2.jpg)
Pagatavo mērci: 2 ēdamkarotes olīveļļas kopā ar sakapātiem zaļumiem, sāli, pipariem, saspiestu ķiploku un svaigu baziliku.
![запеченные овощи с базиликом и жареным сыром](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/z/zapechennye-ovoshchi-s-syrom/3.jpg)
Dārzeņus aplej ar mērci un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādos. Tad izņem no cepeškrāsns apkaisa ar rīvētu sieru un liek cepties vēl 5 minūtes.
![баклажаны, запеченные с овощами и сыром](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/z/zapechennye-ovoshchi-s-syrom/4.jpg)