Krāsnī cepti dārzeņi ar sieru

edzive

Šis ir viens no iecienītākajiem ēdieniem Francijā – ratatouille. Ēdiens ir viegli pagatavojams, turklāt Jūs variet eksperimentēt kā vien tīk. Kas var būt labāks par sulīgiem dārzeņiem sātīgā sierā kopā ar kraukšķīgu bageti un glāzi vīna!

Sastāvdaļas

  • 1 kabacis
  • 1 baklažāns
  • 4 tomāti
  • 100g cietā siera
  • 20g bazilika
  • 4 ķiploki
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • zaļumi pēc garšas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Kabačus, baklažānus un tomātus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs.

запеченные овощи с сыром

Cepamo trauku ieziež ar eļļu un pamīšus kārto tajā dārzeņus. Pirms tam daļu no siera sagriež plānās šķēlītēs un šur tur ievieto pa vidu dārzeņiem.

запеченные овощи с сыром в духовке

Pagatavo mērci: 2 ēdamkarotes olīveļļas kopā ar sakapātiem zaļumiem, sāli, pipariem, saspiestu ķiploku un svaigu baziliku.

запеченные овощи с базиликом и жареным сыром

Dārzeņus aplej ar mērci un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādos. Tad izņem no cepeškrāsns apkaisa ar rīvētu sieru un liek cepties vēl 5 minūtes.

баклажаны, запеченные с овощами и сыром

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More