Šķiet, kas var būt vienkāršāks par kartupeļu biezeni? Bet tomēr, lai pagatavotu biezeni, kas garšos ikvienam bez izņēmuma, ir jāzina un jāievēro daži noslēpumi. Es nestrīdēšos, katrai mājsaimniecei ir savi triki garda kartupeļu biezeņa pagatavošanai, un šodien es vēlos dalīties ar padomiem, kas palīdzēs sasniegt izcilus rezultātus.
Pirms sākat mizot kartupeļus tie ir rūpīgi jānomazgā.
Pēc mizošanas es to nekavējoties lieku uz plīts, jo, ja tos ilgi notur ūdenī, tad zūd labā garša.
Es vāru kartupeļus aukstā sālītā ūdenī (man šķiet, ka šādi garšo labāk, bet šeit mūsu viedokļi var atšķirties).
Lai kartupeļu biezienis iegūtu garšu un skaistu krāsu, es pievienoju karstu verdošu pienu, nedaudz sviesta un noteikti nedaudz saldā krējuma, tas ievērojami uzlabos biezeņa garšu.
Man labāk patīk kartupeļus mīcīt ar rokām un parasto kartupeļu stampu, kā saka ar dvēseli, nevis ar blenderi vai citu sadzīves tehniku.
Garšas uzlabošanai var pievienot arī apceptus sīpolus, speķi, bekonu, zaļumus, garšvielas, tas, protams, nav obligāti un ne visām gaumēm.
Kādus gardā kartupeļu biezeņa noslēpumus zināt jūs!? Dalieties komentāros!
- Kā pagatavot rabarberu kramblu: vienkārša recepte
- Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs