Šķiet, kas var būt vienkāršāks par kartupeļu biezeni? Bet tomēr, lai pagatavotu biezeni, kas garšos ikvienam bez izņēmuma, ir jāzina un jāievēro daži noslēpumi. Es nestrīdēšos, katrai mājsaimniecei ir savi triki garda kartupeļu biezeņa pagatavošanai, un šodien es vēlos dalīties ar padomiem, kas palīdzēs sasniegt izcilus rezultātus.
Pirms sākat mizot kartupeļus tie ir rūpīgi jānomazgā.
Pēc mizošanas es to nekavējoties lieku uz plīts, jo, ja tos ilgi notur ūdenī, tad zūd labā garša.
Es vāru kartupeļus aukstā sālītā ūdenī (man šķiet, ka šādi garšo labāk, bet šeit mūsu viedokļi var atšķirties).
Lai kartupeļu biezienis iegūtu garšu un skaistu krāsu, es pievienoju karstu verdošu pienu, nedaudz sviesta un noteikti nedaudz saldā krējuma, tas ievērojami uzlabos biezeņa garšu.
Man labāk patīk kartupeļus mīcīt ar rokām un parasto kartupeļu stampu, kā saka ar dvēseli, nevis ar blenderi vai citu sadzīves tehniku.
Garšas uzlabošanai var pievienot arī apceptus sīpolus, speķi, bekonu, zaļumus, garšvielas, tas, protams, nav obligāti un ne visām gaumēm.
Kādus gardā kartupeļu biezeņa noslēpumus zināt jūs!? Dalieties komentāros!
- Nekad vairs neleju ārā šprotu eļļu: parādu, ko ar to daru (draugi, kas redzējuši dara to pašu)
- Man āboli nekad neaiziet postā: kā pagatavot ābolu tortiljas brokastīm
- Parādu, kā gatavoju plovu uz plīts parastā katliņā: pat bez kazana izdodas ideāls
- Āboli pie manis ilgi neturās: gatavoju no tiem gardus virtuļus (galvenais, ka ātri)
- Kad gribas gardu mannā putru, tad gatavoju to šādi (vīrs un bērni ēd ar piedevu)