Vīrs saka: “Nereāli gardi!” Tik ātrs un garšīgs ēdiens, ko tagad mūsmājās gatavoju regulāri!
Viss ir ļoti vienkārši! Ņemam banānu. Protams, ka labāk izvēlēties nogatavinātu. Banānu salaužam gabaliņos un liekam bļodā.
Un tagad kārtai glāzei ātri vārāmo auzu pārslu (es izmantoju tās, kuras visvieglāk pagatavot ar verdošu ūdei). Vienā glāzē ir aptuveni 85 līdz 90 gramiem auzu pārslu. Un trešā sastāvdaļa ir rozīnes. Kārtīgi rozīnes noskalojam un nosusinām un papīra dvieļa. Starp citu – rozīnu vietā variet pievienot jebkādus žāvētus augļus!
Banānu nedaudz samīcam ar dakšiņu, tad visu kārtīgi samīcam ar rokām. Vajadzētu iegūt biezu lipīgu “mīklu”.
Ar mitrām rokām veidoju cepumus. Man parasti sanāk 6 gabali no norādītā sastāvdaļu daudzuma.
Cepumus liekam uz cepešpannas. Es izmantoju silikona paklājiņu, bet derēs parastais pergamenta papīrs.
Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 15 minūtēm. Cepumi nedaudz apbrūninās. Bet tam nevajadzētu izžūt!
Tas arī viss! Atliek tikai apliet tēju un baudīt!
Kā gatavot bez cepeškrāsns:
Tādā pašā veidā ir jāsagatavo mīkla un jāveido cepumi. Liek uz šķīvja un mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti ar maksimālo jaudu (manējā jauda ir 800W). Cepumi nav tik zeltaini brūni, bet izdodas ne mazāk garšīgi! Gaidu jūsu atsauksmes komentāros!
Sastāvdaļas:
- Banāns (vēlams nogatavojies) – 1 gab.
- Auzu pārslas (ātri vārāmās) – 1 glāze (85-90 g)
- Rozīnes (vai jebkuri citi žāvēti augļi) – 50 g
- Nekad vairs neleju ārā šprotu eļļu: parādu, ko ar to daru (draugi, kas redzējuši dara to pašu)
- Man āboli nekad neaiziet postā: kā pagatavot ābolu tortiljas brokastīm
- Parādu, kā gatavoju plovu uz plīts parastā katliņā: pat bez kazana izdodas ideāls
- Āboli pie manis ilgi neturās: gatavoju no tiem gardus virtuļus (galvenais, ka ātri)
- Kad gribas gardu mannā putru, tad gatavoju to šādi (vīrs un bērni ēd ar piedevu)