Trīs visgaršīgākās mērces 15 minūtēs, ko pasniegt pie makaroniem un griķiem

edzive

Vēloties ēdienu padarīt daudzveidīgāku, kulināri izdomā dažādas piedevas. Tālāk dotas trīs receptes mērcēm, kas padarīs jebkuru ēdienu garšīgāku. 

Sēņu mērce

Populāra un aromātiska piedeva, kura lieliski saderēs ar jebkuru ēdienu, ne tikai ar griķiem vai makaroniem. 

Sastāvdaļas

  • Sīpols – 1gb
  • Ķiploki – 3 daiviņas
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Šampinjoni – 200g
  • Tomātu mērce – 3 ēd. kar. 
  • Pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un apcep 2-3 minūtes uz pannas līdz kļūst zeltaini. Šampinjonus sagriež kubiciņos un liek pie sīpoliem un ķiplokiem uz pannas. Kad sēnes kļūst mīkstas, pievieno tomātu mērci un sautē vēl 2-3 minūtes. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus pētersīļus un kārtīgi samaisa. Mērce gatava! Labu apetīti!

Lasi arī: Omlete ar lavašu uz pannas – ātri un garšīgi

Siera mērce ar riekstiem un baziliku

Šo piedevu vēl dēvē par mājas pesto. Pagatavošana aizņems vien 15 minūtes.

Sastāvdaļas

  • Baziliks – 50g
  • Parmezāna siers – 50g
  • Ciedru rieksti – 3 ēd. kar. 
  • Olīveļļa – 3 ēd. kar. 
  • Melni malti pipari – pēc garšas

Pagatavošana

Lai iegūtu garšīgu pesto – piesta un piestas stampa ir vajadzīgie palīgi. Ciedru riekstus ieliek blenderī uz sablenderē, liek piestā un ar piestas stampu saberž. Baziliku noskalo, notecina un nosusina uz papīra dvieļa un liek pie riekstiem. Jāberž tik ilgi, lai veidotos mitra viendabīga masa. Šai masai pievieno sieru un atkal berž tālāk. Pievieno olīveļļu un piparus un atkal saberž. Gala rezultātā veidojas pastas veida masa. Šādu pastu drīkst glabāt līdz divām diennaktīm. Ja nevēlas pielikt tik lielas pūles, tad piestu un piestas stampiņu var aizstāt ar blenderi. Pagatavošanas kārtība tāda pati. 

Lasi arī: Vistu stilbiņi tējas marinādē

Krējuma mērce

Sastāvdaļas

  • Sviests – 60g
  • Saldais krējums 20% – 100ml
  • Siers – 150g
  • Sāls
  • Pētersīļi

Pagatavošana

Uzkarsē pannu un liek sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno saldo krējumu. Uz rupjas rīves sarīvē sieru un pievieno saldajam krējumam. Maisot gatavot tik ilgi, līdz siers ir izkusis. Gatavošanas beigās pievieno sāli un sasmalcinātus pētersīļus.  Kārtīgi samaisa un tūlīt pievieno pasniedzamajam ēdienam. Šādu mērci ir ieteicams gatavot tieši pirms pasniegšanas. Pagatavošana aizņem tikai desmit minūtes. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More