Omlete ar lavašu uz pannas – ātri un garšīgi

edzive

Šī recepte noderēs sātīgām un garšīgām brokastīm. Gandrīz kā pica, bet pagatavot var ātrāk. Ļoti labi noder, kad piesakās negaidīti viesi un ātri vajag sarūpēt cienastu. Pagatavošana ir ļoti vienkārša, neprasa daudz laika un dārgas sastāvdaļas. 

Sastāvdaļas

  • Lavašs – 100g
  • Olas – 3gb
  • Jogurts biezs – 2 ēd. kar. 
  • Tomāti – 80g
  • Siers cietais – 70g
  • Itāļu sausās garšvielas – 1 tējk. 
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa – 1.5-2 ēd. kar. 

Lasi arī: Vistu stilbiņi tējas marinādē

Pagatavošana

Olas iesit dziļā traukā, sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Sieru sarīvē uz vidēja rupjuma rīves. Pusi no sarīvētā siera pieber olām.

Pievieno arī jogurtu bez piedevām. Kārtīgi samaisa. Pievieno itāļu garšvielas, sāli, piparus. Garšvielu daudzums pēc izvēles. Visu samaisa. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež. Ja tomāti mazi, tad sagriež četrās daļās. Lielākus tomātus sagriež gabaliņos. Lavašu sagriež šaurās strēmelēs. Tam labi noderēs virtuves šķēres. 

Pannā lej eļļu un labi uzkarsē. Saliek sagriezto lavašu un apcep dažas minūtes, līdz kļūst brūngans. Virsū liek sagrieztos tomātus. Aplej visu lavašu ar olu-siera masu, apkaisa ar atlikušo sieru. Cep uz viszemākās uguns. Uzliek vāku. Gatavo 9-10 minūtes, lai olu masa labi saceptos un siers lēnām izkustu. Dekorē ar zaļumiem un tūlīt pasniedz ar krējumu vai ar kādu citu piemērotu mērci. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More