Gaļa franču gaumē ar kartupeļiem, sēnēm un tomātiem

edzive

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas karbonāde – 300-400g
  • Sīpols – 1gb
  • Šampinjoni – 700-800g
  • Kartupeļi – 3-4gb
  • Tomāti – 8-10gb
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Majonēze – 2-3 ēd. kar. 
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Cietais siers – 100g

Lasi arī: Gaļa fraņču gaumē ar kartupeļiem, sīpoliem un mērci

 Pagatavošana

Gaļu sagriež 1.5-2 cm biezās šķēlēs, sīpolus-pusriņķos, sēnes-nelielos gabaliņos, kartupeļus un tomātus-salmiņos. Gaļu ietin pārtikas plēvē, izklapē, uzber sāli un piparus. Sasmērē ar majonēzi. Šampinjonus apcep ieeļļotā pannā 10-15 minūtes. Nedaudz atdzesē. Cepšanas formu iesmērē ar eļļu. Liek sīpolus, nedaudz pasālītus kartupeļus, gaļu, tomātus un sēnes. Virsū uzkaisa uz rupjas rīves sarīvētu sieru. Cep ap 40-45 minūtes 180 grādos. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More