8 populārākie krēmi tortēm un citiem desertiem

edzive

Apkopojums gardākajiem krēmiem!

1. Klasiskais vārītais krēms

Attēlu rezultāti vaicājumam “Классический заварной крем”"

Sastāvdaļas

  • Piens – 500ml
  • Cukurs – 200g
  • Vanilīns – 1 tējk. 
  • Milti – 50g
  • Olu dzeltenumi – 4gb

Pagatavošana

Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, vanilīnu un miltiem. Maisa līdz veidojas viendabīga masa. Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Karsto pienu lej olu masā nepārtraukti maisot. Iegūto masu liek uz uguns un vāra kamēr sabiezē. Gatavs! 

Lasi arī: Torte ”Karamelīte”

2. Sviesta krēms

Attēlu rezultāti vaicājumam “Крем масляный универсальный”"

Sastāvdaļas

  • Sviests – 1 paciņa
  • Olas – 4gb
  • Cukurs – 1 glāze
  • Pūdercukurs – 100g
  • Vanilīns – pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Sākumā paņem katlu ar visbiezāko apakšu. Tam jābūt sausam. Iesit olas, pieliek cukuru un samaisa. liek uz uguns un sāk sildīt. Nepārtraukti jāmaisa līdz iegūst biezu masu. Ņem nost no uguns un turpina maisīt līdz masa atdziest. Sakuļ sviestu ar pūdercukuru. Olu masu pievieno sviesta masai un samaisa. Krēms ir gatavs, glabā ledusskapī un smērē tikai uz atdzisuša biskvīta. 

3. Krēms ar iebiezinātu pienu un olām

Attēlu rezultāti vaicājumam “Рецепт крема со сгущенкой и яйцами”"

Sastāvdaļas

  • Sviests – 200g
  • Iebiezināts piens – 100g
  • Olu dzeltenumi – 2gb
  • Vanilīns vai liķieris

Pagatavošana

Sviestu sasilda istabas temperatūrā. Mīkstu sviestu sakuļ ar iebiezinātu pienu. Nepārtraucot maisīt, pievieno pa vienam olu dzeltenumus. Aromātam pievieno vanilīnu vai 30-50g  liķieri. 

4. Krēms no iebiezināta piena un sviesta

Sastāvdaļas

  • Iebiezināts piens – 1 bundža
  • Sviests – 1 paciņa

Pagatavošana

Sakuļ sviestu ar iebiezināto pienu. Sviestam jābūt istabas temperatūrā. Krēmu atdzesē un gatavs!

5. Krēms no mannas

Пошаговый рецепт приготовления крема из манки для торта

Sastāvdaļas

  • Piens – 1/2 glāzes
  • Manna – 1 ēd. kar. 
  • Cukurs – 1 tējk. 
  • Sviests – 1/2 tējk. 
  • Olas dzeltenums – 1gb
  • Vaniļas cukurs – 1 tējk.

Pagatavošana

Pienu kopā ar vaniļas cukuru uzvāra. Mannu samaisa ar nelielu daudzumu ūdens un iegūto masu ielej karstā pienā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai uz mazas uguns. Olu dzeltenumu kārtīgi saputo ar cukuru un  sviestu. Puto līdz izveidojas gaisīga viendabīga masa. Pievieno ļoti lēnām mannas masu un nepārtraukti maisa ar slotiņu, lai veidojas gaisīgs un viegls krēms. 

Lasi arī: Ēģiptes torte: recepti gribēs uzzināt visi!

6. Krēmsiers ”Mascarpone”

Крем с маскарпоне и сливками 🥝с сыром и сгущенкой, фото

Sastāvdaļas

  • Biezpiens treknākais – 200g
  • Saldais krējums 35% – 200ml

Pagatavošana

Biezpieno izberž caur sietu. Vēlams divreiz. Ielej aukstu saldo krējumu. Sakuļ masu līdz krēmveida konsistencei. Kuļ uz maziem apgriezieniem. 

7. Vārītais krēms

Sastāvdaļas

  • Olas – 2gb
  • Cukurs – 1 glāze
  • Vanilīns – 1 tējk. 
  • Piens – 1.5 glāzes
  • Sviests izkausēts – 2 tējk. 
  • Milti – 2 tējk. 

Pagatavošana

Katliņā samaisa olas un miltus, tā lai izzūd visi kunkuļi. Otrā katliņā uzvāriet pienu ar cukuru, neaizmirstiet maisīt. Pienu ar cukuru lēnām, plānā strūklā, lej klāt miltu masai, intensīvi maisot ar lāpstiņu. Iegūto krēmu liek uz nelielas uguns, nepārtraukti maisa, karsē. Nedrīkst krēmu uzvārīt! ! ! Noņem krēmu no uguns, pievieno vanilīnu un sviestu. Kārtīgi samaisa un tad ātri atdesē ieliekot ledū vai aukstā ūdenī. Šo krēmu var izmantot eklēriem, tortēm. 

8. Sviesta krēms ”Piecas minūtes”

Attēlu rezultāti vaicājumam “Сливочный крем «Пятиминутка»”"

Sastāvdaļas

  • Sviests – 250g
  • Pūdercukurs – 200g
  • Piens – 100ml
  • Vanilīns 

Pagatavošana

Pienu uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Savieno visas sastāvdaļas – sviestu istabas temperatūrā, pūdercukuru, pienu, vanilīnu. Kult ar mikseri tikmēr, kamēr masa kļūst viendabīga, perlamutra krāsā. Apmēram 3-5 minūtes. Kādreiz tikai pēc piecām minūtēm krēms sāk kulties, tāpēc kult, kamēr sakuļas. Vislabāk kult ar mikseri nelielā ātrumā. Kā rāda pieredze ne kombainā, ne ar blenderi sakult nevar. Tāpēc, ja nav miksera, tad kult ar roku ar slotiņu. Krēms sanāk gaisīgs, maigs, ar vieglu vanilīna aromātu. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More