Torte ”Karamelīte”

edzive

Šī torte ir maiga un ļoti garšīga. Tā ir pagatavojama 30 minūtēs un neatstās vienaldzīgu nevienu. 

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • Olas – 3gb
  • Milti – 220g
  • Vārīts iebiezinātais piens – 300g
  • Cepamais pulveris – 10g
  • Sviests – 50g

Krēmam:

  • Saldais krējums 35% – 500g (var ņemt skābo krējumu ar 25%)
  • Vārīts kondensētais piens – 80g
  • Vaniļas cukurs – 10g

Lasi arī: Kā sakult krēmu no jebkura biezuma un tauku satura krējuma

Pagatavošana

Olām pievieno šķipsniņu sāls un kuļ 3-4 minūtes. Pievieno vārītu iebiezinātu pienu, sviestu istabas temperatūrā. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un ar trīs piegājieniem iemaisa olu masā. Mīklu sadala divās daļās pa 370 gramiem katru. Izklāj uz cepampapīra izmērā 29x39cm. Katru biskvītu cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem 6-8 minūtes. Gataviem biskvītiem apgriež malas un sadala 2, 3 vai 4 daļās. Apgrieztās maliņas sasmalcina blenderī. 
Krēmam saputo krējumu kopā ar vaniļas cukuru, pievieno kondensēto pienu un sakuļ biezās putās. Tikai nepārkult, lai neizveidojas sviests. 
Ņem biskvīta plāksnes un apsmērē ar krēmu veidojot torti. Malas un virsu apber ar drupatām. Ļauj ievilkties 2-3 stundas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More