Spageti ar boloņas mērci

edzive

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa – 1 ēd. kar. 
  • Sīpols – 1gb
  • Selerija – 2 kāti
  • Burkāns – 1gb
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Tomātu pasta – 2 ēd. kar. 
  • Liellopu maltā gaļa – 500-600g
  • Sāls – 2 tējk. 
  • Kaltēts timiāns – 1/2 tējk.
  • Kaltēts origano – 1/2 tējk.
  • Melni pipari – 1/2 tējk. 
  • Muskatrieksts – 1/8 tējk. 
  • Piens – 180ml
  • Konservēti tomāti – 700g
  • Sarkanais vīns – 180ml
  • Lauru lapa – 1gb

Pasniegšanai

  • Pagatavoti spageti
  • Sarīvēts parmezāna siers

Pagatavošana

Pannā ielej olīveļļu, liek lai karst. Uzkarsētā pannā liek sasmalcinātu sīpolu, seleriju, burkānu. Cep tik ilgi līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un dārzeņi gatavi. Vidēji tam vajag 6-8 minūtes. 
Pievieno pannā sasmalcinātu ķiploku un tomātu pastu. Kārtīgi samaisa. Masai pievieno malto gaļu un cep līdz gatavs. 
Atsevišķā traukā samaisa 1 tējk. sāls,  timiānu, oregano, piparus un muskatriekstu. Pienu lej katliņā un liek uz uguns, pievieno garšvielu maisījumu. Kārtīgi samaisa. Turpina pienu vārīt uz mazas uguns līdz apjoms samazinās. Pienam pievieno sarkano vīnu un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Pārber katliņā gaļas un dārzeņu maisījumu un turpina gatavot uz mazas uguns vēl 10-15 minūtes. 
Konservētos tomātus izspiež caur sietu. Tomātu sulu, kas izveidojās, pielej katliņa saturam. Labi samaisa. Ēdienam pievieno lauru lapu un pasutina vēl 10 minūtes. 

Pasniegšana: Šķīvī liek spageti, virsū liek pagatavoto karsto boloņas mērci. Dekorē ar rīvētu sieru. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More