Gaļa fraņču gaumē ar kartupeļiem, sīpoliem un mērci

edzive

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas karbonāde – 700g
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Kartupeļi – 5-6gb
  • Sīpoli – 3gb
  • Piens – 700ml
  • Sviests – 1ēd. kar. 
  • Muskatrieksts – 1 šķipsniņa
  • Milti – 3 ēd. kar. 
  • Olas – 3gb
  • Cietais siers – 150g
  • Eļļa – 1ēd. kar. 

Lasi arī: Kas jāēd vakariņās, lai nepieņemtos svarā: 20 garšīgi varianti

Pagatavošana

Gaļu sagriež ap 1cm biezās šķēlēs, ietin pārtikas plēvē un izklapē. Uzber sāli un piparus. Kartupeļus sagriež šķēlēs, sīpolus – pusgredzenos vai gredzenos.  Katliņā samaisa pienu, sviestu, muskatriekstu, sāli un piparus. Karsē uz nelielas uguns nepārtraukti maisot. Kad sviests izkusis, nepārtraukti maisot pamazām pievieno miltus. Kad mērce nedaudz sabiezējusi – ņem nost no uguns. Nedaudz atdzesē. Pievieno olas un vidēji sarīvētu cieto sieru, kārtīgi samaisa. Cepšanas formu iesmērē ar eļļu, izliek kartupeļus, gaļu, tad sīpolus. Pārlej ar piena – olu mērci un cep ap 40 minūtēm 180 grādos. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More