Cūkgaļa franču gaumē ar kartupeļiem, tomātiem un sieru

edzive

Sastāvdaļas

  • Cūkas karbonāde – 500g
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Kartupeļi – 500g
  • Tomāti – 3-4gb
  • Sīpoli – 2-3gb
  • Eļļa – 2-3 ēd. kar. 
  • Cietais siers – 150g
  • Ķiploki – 2-3 daiviņas
  • Dilles – 5-7 zariņi
  • Majonēze – 200g

Lasi arī: Kas jāēd vakariņās, lai nepieņemtos svarā: 20 garšīgi varianti

Pagatavošana

Gaļu sagriež kā karbonādei, ietin pārtikas plēvē, izklapē, uzber sāli un piparus. Kartupeļus un tomātus sagriež šķēlēs, sīpolus – gredzenos vai pusgredzenos. Kartupeļiem pieber sāli, piparus un samaisa ar  1 – 2 ēdamkarotēm eļļas. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, dilles sasmalcina un samaisa ar majonēzi. 
Cepšanas formu iesmērē ar eļļu un liek pusi kartupeļu, pārsmērē ar mērci. Tad liek pusi sīpolu, gaļu un pārlej ar mērci. Tad atkal kartupeļus, mērci, sīpolus un tomātus un atkal mērci. Cep ap 30-40 minūtes 200grādos. Pēc tam pārkaisa sieru un cep vēl 10-15 minūtes. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More