Mājas pagatavots armēņu lavašs

edzive

Man ļoti garšo lavašs, taču veikalā nopērkamie nav īsti garšīgi. Ilgi meklēju recepti un beidzot to atradu! Tagad man nesagādā ne mazākās problēmas lavašu pagatavošana – varu stundas laikā pagatavot veselus 40 gabalus. Tos pat salīdzināt nevar ar veikalā pirktajiem! Šī recepte paredzēta vienai porcijai, bet es parasti taisu divas (40 gabaliem).

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 0,5 tējkarote cukura
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 glāze silta ūdens
  • 3 glāzes miltu

Pagatavošana

Sajauciet kopā visas sastāvdaļas, lai iegūtu maigu, patīkamu un elastīgu mīklu. Sadaliet mīklu pa 16 – 20 bumbiņām (to skaits atkarīgs no jūsu pannas diametra). Pārklājiet tos ar plēvi un atpūtiniet 20 minūtes. Izrullējiet plānu plācenīti, bet pēc tam ar rokām mēģiniet paradīt to vēl plānāku – es parasti tos taisu teju caurspīdīgus. Apcepiet tās labi sakarsētā pannā bez taukvielām, cepiet pa pāris sekundēm no abām pusēm. Uzlieciet karstos lavašus uz iepriekš sagatavotas virsmas, kur tos vēl karstus apslaciniet ar ūdeni, pārklājiet ar plēvi – tā būs jādara ar katru no tiem (lavašus noteikti nepieciešams apslacināt ar ūdeni, pretējā gadījumā tie būs sausi un neelastīgi).

Tiešām pamēģiniet un jūs nenožēlosiet rezultātus! Viss pārējais gatavošanas process pēc jūsu ieskatiem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More