Ciabata – maize, kas izdosies visiem

edzive

Daudzi no mums ir pazīstami ar poraino itāļu maizi, ko sauc par ciabatu, bet tikai nedaudzi ir mēģinājuši to pagatavot mājās paši. Galvenais nosacījums labam rezultātam ir pacietība, jo pagatavošana prasa uzmanību vairāku stundu garumā. 

Sāļa garša, kas ideāli derēs pie jebkura karstā ēdiena vai kā uzkoda. Der atzīmēt, ka bieži mīklai pievieno rīvētu sieru un pat gabaliņos sagrieztas olīvas, kas padara ciabatu vēl vairāk itāļu. Tāpat var eksperimentēt ar itāļu garšvielu maisījumu. Lai padarītu garšu un smaržu pikantāku, mīklai pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku. Atliek atvēlēt vienu brīvu dienu, lai ķertos klāt ciabatai un palutinātu savus mīļos ar īstu itāļu maizi ar kraukšķīgu garoziņu. 

Sastāvdaļas: 

  • Ūdens – 325ml 
  • Milti – 425g 
  • Sausais raugs – 1 tējk.
  • Sāls – 1 tējk. ar kaudzi
  • Eļļa – 42ml

Pagatavošana: 

Traukā samaisa viegli siltu ūdeni un raugu. Pēc tam ielej eļļu un pieber sāli. Pamazām pievieno izsijātus miltus. Sanāk diezgan šķidra mīkla, kas līp pie rokām. Trauku apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm. Pēc tam ar samitrinātām rokām mīklu paceļ, it kā saloka četras reizes. Atkal apklāj un atstāj vēl uz 30 minūtēm. Tādu procedūru atkārto vēlreiz un tad atstāj mīklu uz 2 stundām. Dēlīti bagātīgi apkaisa ar miltiem un liek uz tā mīklu. Mīklu apviļā miltos. Formu izklāj ar dvieli, ieber miltus un liek mīklu. Atstāj uz 30 minūtēm. Tagad ciabatu pārliek uz cepamās pannas un liek cepeškrāsnī 220 grādos uz 15-20 minūtēm. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More