Kūciņa ”Kartupelis” – pats garšīgākais klasiskais kārums

edzive

Tradicionāls gardums, kas pagatavojams pēc klasiskas receptes iepriecinās mājiniekus. Receptē nav nekā sarežģīta – pamēģiniet! 

Sastāvdaļas: 

Biskvītam:

  • Milti – 120g 
  • Cukurs – 120g 
  • Olas – 4gb

Krēmam:

  • Piens 3.2% – 150g
  • Cukurs – 110g
  • Olas – 1gb
  • Sviests – 130g
  • Konjaks – 1 ēd. kar. 

Apkaisīšanai:

  • Kakao pulveris – 10g
  • Pūdercukurs – 30g

Pagatavošana: 

Sāk ar biskvīta pagatavošanu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Traukā iesit olas un sākot kult pakāpeniski pievieno cukuru. Kad masa kļūst gaisīga un pārvelkot pār to ar lāpstiņu paliek sliede uz kādu brīdi, tad masa ir gatava. Pa porcijām iesijā miltus, samaisa. Jāmaisa uzmanīgi – no apakšas uz augšu, no malām uz centru. Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina. Cep biskvītu 15-20 minūtes līdz paliek zeltaini brūns. Gatavo biskvītu atdzesē, noņem no papīra un atstāj apžūt uz 10-12 stundām. 

Gatavo vārīto krēmu. Katliņā lej pienu, pievieno cukuru( atstāj 30g), uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atsevišķā traukā samaisa olu ar atlikto cukuru. Šajā masā nepārtraukti maisot lej mazā strūkliņā karstu pienu. Pēc tam olu – piena masu atkal liek uz lēnas uguns un vāra līdz sabiezē. Vārīto masu pārlej tīrā traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj atdzist istabas temperatūrā. Mīkstu sviestu sakuļ līdz kļūst gaisīgs. Pamazām, nepārtraukti maisot, sviestam pievieno vārīto masu. Kad visa masa savienota, kuļ krēmu vēl 2-3 minūtes, pievieno konjaku. Nelielu daudzumu krēma atliek priekš kūciņu dekorēšanas. 
Sažuvušo biskvītu sasmalcina drupatās. Pievieno krēmu un samaisa. Jāsanāk tādai masai, kas viegli veidojas. Veido kūciņas kartupeļa formā. Šķīvī ber kakao un pūdercukuru, samaisa. Pagatavotās kūciņas apviļā kakao – cukura maisījumā un liek uz šķīvja. Atlikto krēmu liek konditorejas maisiņā. Kūciņās veido nelielas iedobītes un tajās iespiež nedaudz krēma. Tie izskatīsies kā kartupeļu asniņi. Gatavās kūciņas noliek uz četrām stundām savilkties un var pasniegt. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More