Tomātu salāti: viegla uzkoda 5 minūtēs pie gaļas vai zivs

edzive

Visbiežāk tomātu mēs gatavojam ar krējumu vai marinējam, tomēr šī romātu uzkoda ar sīpoliem un ķiploku aizēno iepriekšējās divas receptes. Uzkodas pamatsatāvdaļa ir medus. Vai tas sader ar sīpolime un dārzeņiem? Lieliski! Garš ir neparasta: saldeni asa.

Sastāvdaļas

  • 5 tomāti
  • 4 ķiploku daivas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • sarkanie pipari pēc garšas
  • pustējkarote sāls
  • 3 sīpoli
  • 4 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • Saišķis bazilika
  • pusotra ēdamkarote medus

Pagatavošana

Sagrieziet tomātus aptuveni puscentimetra biezumā, sīpolus sagriež gredzenos un ķiploku sīki sakapā. Medu samaisa ar citronu sulu. Pievieno saulepuķu eļļu, baziliku, sāli un piparus. Ņemiet stikla burku un ielieciet tajā pirmo tomātu slāni, tad šipolus un ķiplokus līdz burka ir pilna. Tad visu aplej ar medus maisījumu. Burku aizver un kārtīgi sakrata, tad liek uz pusstundu ledusskapī ievilkties!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More