Ko darīt ja gribas kaut ko saldu, bet negribas liekus centimetrus vidukļa apkārtmērā? Jāgatavo deserti bez miltiem, olām, cukura un sviesta. Ar vegānu receptēm dalās tv raidījuma vadītāja un šefpavāre Gajane Breiova.
Neceptā siera kūka
Šī siera kūka būs ar riekstiem un medu. Tajā nav cukura, miltu, cepamā pulvera, sviesta, saldā krējuma, trekna krēma – nav neviena sastāvdaļa, kas ir parasti siera kūkās. Pagatavot šo kūku var ātri un vienkārši.
Sastāvdaļas
Biskvītam:
- Mandeles – 400g
- Vīģes – 200g
- Neapstrādātas kakao pupiņas – 60g
- Vaniļas pāksts – 1gb
- Himalaju sāls – 2g
- Dzeramais ūdens – 100ml
Krēmam
- Indijas rieksti – 300g
- Citronu sula – 15ml
- Vaniļa – 1 šķipsniņa
- Medus – 70g
- Olīveļļa – 30ml
- Granātābolu sēkliņas – 250g
- Granātābolu sula – 100ml
- Agars – 20g
Pagatavošana
Biskvītam – Mandeles iemērc uz visu nakti kopā ar vaniļas pāksti. No rīta nolej ūdeni un blenderē mandeles un visas pārējās sastāvdaļas. Iegūto masu izliek tortes formā.
Krēmam – Agaru ieber 70ml ūdens un liek uz plīts lai izkūst, bet ne vārās. Visas sastāvdaļas, izņemot granātābolu sēkliņas, blenderē, pievieno izkausētu agaru un samaisa. Iegūtajā krēmā iemaisa granātābolu sēkliņas un liek tortes formā uz biskvīta. Liek kūku ledusskapī un atdzesē vismaz stundu. Dekorē ar granātābolu sēkliņām un piparmētrām.
Vegānu Napoleons
Ja esat kārtaino kūku un desertu piekritējs, tad šī recepte būs tieši jums. Tas sanāk ne tik trekns, kā parastais, bet tajā pašā laikā ļoti maigs un garšīgs. Lai nekavētu laiku gatavojot kārtaino mīklu, to var nopirkt veikalā. Tikai vajag skatīties, lai sastāvā nebūtu garšas pastiprinātāju. Klasisko sviesta krēmu var aizstāt uz vieglāku versiju.
Sastāvdaļas
- Kārtainā mīkla bez rauga – 1 iepakojums
Krēmam
- Sojas piens – 1l
- Niedru cukurs vai kokosriekstu cukurs – 300g
- Tapiokas ciete vai kukurūzas ciete – 1 ēd. kar.
Pagatavošana
Lai pagatavotu krēmu, ir jāuzvāra sojas piens ar niedru cukuru vai kokosriekstu cukuru. Pievieno tapiokas cieti vai kukurūzas cieti. Vāra līdz iznāk viskozs, brūns iebiezināts krēms.
Mīklu atkausē, sagriež kvadrātos un cep cepeškrāsnī. recepte ir dota uz iepakojuma otras puses.
Apsmērē katru kārtu ar krēmu un ļauj ievilkties divas stundas.
Šarlote
Ja jums garšo šarlote, tad jums patiks arī šī recepte – ābolu pīrāgs bez cukura un dzīvnieku taukiem.
Sastāvdaļas
- Zirņu milti – 200g
- Rīsu milti – 200g
- Sojas piens – 100ml
- Āboli – 500g
- Vīģes – 100g
- Ūdens – 100ml
- Tapiokas ciete vai kukurūzas ciete – 1 ēd. kar.
- Vaniļas pāksts – 1gb
- Soda – 1/2 tējk.
- Ābolu etiķis – 1/4 ēd. kar.
- Kokosa eļļa vai augu eļļa – 60g
Pagatavošana
Iepriekš iesmērēt formu ar eļļu. Nomizo un sagriež ābolus, izliek pa formas apakšu. Vīģes izmērcē ūdenī dažas stundas, izņem kauliņus un sablenderē kopā ar 100ml ūdens. Samaisa zirņu un rīsu miltus, pievieno, kas dzēsta ar ābolu etiķi un sojas pienu. Pievieno cieti un kārtīgi samaisa. Iegūto masu pārlej āboliem. Masai vajadzētu burbuļot. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes. Pirms pasniegšanas apgriež tā, lai āboli ir virspusē.