Kā pagatavot klasisko smilšu mīklu

edzive

Maiga smilšu mīkla noder gan ar saldiem, gan ar sāļiem pildījumiem. No smilšu mīklas var pagatavot gan vienkāršus groziņus, gan sarežģītus pīrāgus. Ļoti aizrauties ar cepšanu no smilšu mīklas nevajadzētu, jo tā tiek gatavota no sviesta un tāpēc ir trekna, bet kādreiz var sevi palutināt. 

Sastāvdaļas: 

  • Sviests – 200g
  • Olas – 1gb
  • Milti – 300g
  • Pūdercukurs – 120g
  • Sāls smalkais – šķipsniņa 

Pagatavošana: 

Mīkstu sviestu (ne kausētu) , olu un pūdercukuru samaisa traukā. Šajā masā pamazām pievieno izsijātus miltus. Mīklu sāk maisīt ar karoti nevis ar rokām, jo no roku siltuma sviests sāks kust un vajadzēs pievienot vairāk miltu nekā norādīts receptē. Un tas nozīmē, ka mīkla nebūs drupena, bet cieta. Kad ar karoti kļūst grūti maisīt, tad turpina mīcīt ar rokām. Ātri samīca mīklu, izveido apaļu bumbu un ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More