Ņemu kartupeļus, nedaudz maltās gaļas un gatavoju sacepumu. Dalos ar recepti

edzive

Vienkārši, bet ģimenei tas patīk! Šodien vēlos ar jums padalīties ar recepti kartupeļu sacepumam ar slinko bešamel mērci un malto gaļu. Ēdiens izdodas ļoti garšīgs, sulīgs un sātīgs. Man patīk šīs vienkāršās receptes. Es visu sagatavoju cepeškrāsnī, un rezultāts noteikti iepriecinās visus.

Recepte:

Maltajai gaļai:

Gatavošanas metode:

Tātad sāksim. Iesākumam parūpēsimies par kartupeļiem, nomizojam, man nomizotu kartupeļu svars ir 700 grami, sagriežam tos 4 daļās, lai ātrāk izvāras. Liekam katliņā, pieberam sāli, pārlejam ar ūdeni, es parasti pārleju ar verdošu ūdeni no tējkannas, tā kartupeļi sāks vārīties ātrāk. Uzliekam uguni un gatavojam līdz kartupeļi gatavi.

Kamēr vārās kartupeļi sagriež sīpolu, ņem pannu, pārlej nedaudz augu eļļas, apmēram 2-3 ēd.k.

Ņemam sagatavoto sīpolu, liekam pannā un apcepam līdz tas kļūst caurspīdīgs. Tagad pievienojiet 500 gramus jebkuras maltās gaļas, kas jums patīk. Man ir jauktā. Malto gaļu cenšamies ar lāpstiņu sadalīt mazās daļiņās.

Cep, līdz šķidrums iztvaiko. Tagad pievienojiet pusi tējk. sāls, melnie pipari, malto papriku, varat pievienot savas iecienītākās garšvielas.

Samaisa un pievieno 1 ēd.k. miltus, samaisa un ielej 300 ml piena. Vāra maisot, līdz sabiezē. Tad noņemam no uguns.

Pārbaudām kartupeļu gatavību, notecinām ūdeni, ja gatavi.

Kartupeļiem pievieno sviestu pēc garšas un visu samaisa. Iesit vienu olu, pievieno nedaudz piena. Mūsu uzdevums ir pagatavot gardu kartupeļu biezeni.

Ņem piemērotu cepamtrauku, iesmērē ar sviestu. Pievieno kartupeļu biezeni, vienmērīgi izklāj. Tagad liekam pildījumu. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves, ņemu mocarellas sieru, ap 100 gramiem.

Virsū uzkaisa sieru. Sacepuma sagatavi ieliekam līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un gatavojam 20-30 minūtes. Gatavo sacepumu izņemam, sagriežam porcijās un pasniedzam! Sātīgi un garšīgi!

Pagatavo arī: Mūsu ģimenes iemīļotākās kotletes! Ņemu gaļu dūres lielumā un sacepu veselu kaudzi kotlešu (padalos ar noslēpumu)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More