Četras sviestmaižu receptes nesteidzīgiem svētdienas rītiem

edzive

Izgulēties un garšīgi pabrokastot – pirmais plāna punkts brīvdienām. Ir tik patīkami, ja no rīta var nesteidzīgi uzvārīt kafiju un pagatavot kaut ko īpašu savai ģimenei. 

Sviestmaizes ar sieru un sēnēm

4 рецепта бутербродов для неторопливых воскресных завтраков

Sastāvdaļas: 

  • Bulciņas – 5gb
  • Sēnes – 100g
  • Sīpols – 1gb
  • Majonēze
  • Siers – 50g
  • Tomāti – 1gb

Pagatavošana: 

Nogriež  bulciņai virspusi un izņem mīkstumu. Izsmērē katru bulciņu ar majonēzi. Sēnes sagriež šķēlītēs, sasmalcina sīpolu. Apcep uz pannas līdz gatavi. Gatavās sēnes izliek bulciņas apakšā, virsū tomāta gabaliņu, apkaisa ar rīvētu sieru. Cep bulciņas cepeškrāsnī 180 grādos 5 minūtes.

Sviestmaizes ar šķiņķi un olu

4 рецепта бутербродов для неторопливых воскресных завтраков

Sastāvdaļas: 

  • Bulciņas – 5gb
  • Olas – 5gb
  • Sviests
  • Šķiņķis – 150g
  • Marinēti gurķi – 2gb
  • Majonēze
  • Sinepes
  • Zaļumi

Pagatavošana:

Smalkos salmiņos sagriež šķiņķi un gurķus. Atsevišķā traukā samaisa, pievieno majonēzi un sinepes. Sagriež bulciņu uz pusēm un izņem mīkstumu. Izsmērē katru bulciņu ar sviestu. Piepilda bulciņas ar šķiņķa un gurķu pildījumu. Apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Katrā bulciņā iesit olu un cep cepeškrāsnī līdz gatavas. 

Sviestmaizes itāļu gaumē

4 рецепта бутербродов для неторопливых воскресных завтраков

Sastāvdaļas: 

  • Bulciņas – 5gb
  • Žāvēta desa – 150g
  • Mocarella – 50g
  • Paprika – 2gb
  • Kečups
  • Majonēze
  • Sviests

Pagatavošana:

Bulciņām nogriež augšpusi un izņem mīkstumu. Izsmērē bulciņas ar sviestu. Sagriež šķēlītēs desu un mocarellu, papriku sagriež salmiņos. Liek pildījumu tādā secībā – mocarella, desa, paprika. Pēc vēlēšanās var pievienot marinētu gurķi. Uzlej kečupu un liek vēl vienu gabaliņu siera virsū. Uzliek bulciņas vāciņu un cep 7-10 minūtes. 

Sviestmaizes ar gaļu

4 рецепта бутербродов для неторопливых воскресных завтраков

Sastāvdaļas: 

  • Maltā gaļa – 150g
  • Kūpināta gaļa – 2 šķēles
  • Salātu lapas
  • Zaļumi
  • Bulciņas – 5gb
  • Siers – 50g

Pagatavošana: 

Bulciņām nogriež augšu un izņem mīkstumu. Smalki sagriež kūpinātu gaļu un apcep uz pannas. Gaļai pievieno malto gaļu, apcep, uzber sāli, piparus. Atsevišķā traukā samaisa gaļu, sagrieztas salātu lapas, zaļumus un nedaudz kečupa. Piepilda bulciņas ar pildījumu. Apber ar rīvētu sieru un aizver ar vāciņiem no bulciņas. Cep cepeškrāsnī 7-10 minūtes. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More