Gurķu recepte, kur cukurs, sāls un etiķis ir jāliek tieši burkā, nevis jāvāra

edzive

Gurķus ar franču sinepēm es gatavoju pēc ukraiņu saimnieces Lilijas receptes. Tie sanāk saldskābi, mēreni asi un kraukšķīgi. Īpašus tos padara tieši franču sinepes, kas marinētajiem gurķiem piešķir neatkārtojamu garšu. Turklāt šis gatavošanas paņēmiens ir tik vienkāršs, ka ar to tiks galā pat iesācējs konservēšanā.

Šodienas recepte jūsu uzmanībai – “franču” gurķīši ar sinepēm. Tas ir ļoti ērti, jo nav jāņemas ar marinādes vārīšanu.

Sastāvdaļas litra burkai:

  • 400 g gurķu
  • 1 ēd.kar. franču sinepju
  • 1 ēd.kar. sāls
  • 2 ēd.kar. cukura
  • 2 ēd.kar. etiķa
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • 2 čili piparu gabaliņi
  • 0,5 tējk. smaržīgo piparu

Pagatavošana:

  1. Gurķus uz vienu stundu iemērcam aukstā ūdenī. Pēc tam tiem nogriežam astītes un saliekam uz šķīvja.
  2. Tīri izmazgātas burkas dibenā liekam lauru lapas un pustējkaroti piparu. Var izmantot gan piparu maisījumu, gan smaržīgos piparus.
  3. Pievienojam arī sasmalcinātus ķiplokus un čili piparu gabaliņus. Un tagad šīs receptes ‘’odziņa’’ – franču sinepes. To pievienojam katrā burkā pa 1 ēdamkarotei.
  4. Pēc tam piepildām burkas ar iepriekš sagatavotiem gurķiem. Tiem pa virsu uzberam sāli, cukuru un pielejam etiķi. Katrā burkā lejam verdošu ūdeni un ne pārāk cieši uzliekam vāciņus.
  5. Sterilizēšanas katlā ieklājam marli vai drānas gabalu, lai burkas neieplīstu. Saliekam tajā gurķu burkas un pēc tam katlu piepildām ar karstu ūdeni. Liekam uz uguns sterilizēties. Kad burkās ūdens sāk vārīties, turam katlu uz uguns vēl 5 minūtes.

Starp citu, ne vienmēr ir jāorientējas tikai pēc laika, ir jāseko arī gurķu krāsai. Ja tie kļūst tumši, tad sterilizēt jau būs gana. Tādējādi tu gurķus nepārvārīsi, un arī uzglabājot burkas vāciņš neuzpūtīsies.

  1. Gatavas sterilizētas bukas hermētiski aizvākojam. Un viegli tās sakratām, lai visas sastāvdaļas labi sajauktos.

Apgriežam burkas otrādi un uz diennakti satinam segā. Pēc tam uzglabājam tumšā vietā, piemēram, pieliekamajā kambarī. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More