Avenes gatavoju bez sēkliņām, ievārījums sanāk zīdains, kā džems

edzive

Rīvētas avenes lieliski papildinās ikvienu konservācijas plauktu. Ogas tiek pilnībā attīrītas no sēkliņām un pēc garšas vairāk atgādina maigu uzpūteni, nekā ievārījumu. Turklāt, nekas nemaz nav jāvāra! Atliek vien pagatavot speciālu cukura korķi. Kā to izdarīt? Noskaidrosim šajā rakstā.

Rīvētas avenes ziemai

Tieši avenes ir tās ogas, kas bieži tiek pieminētas dāžādos multseriālos, kad galvenie varoņi cenšas palīdzēt saviem draugiem ‘’tikt uz pekām’’. Un tas nemaz nav dīvaini, jo avenēm piemīt labas antioksidējošas īpašības. Tās palīdz pie sezonālajām saaukstēšanās slimībām, nostiprina imunitāti, uzlabo vispārējo pašsajūtu un garastāvokli.

Ideāls biezenis

Tomēr ne katram patīk avenēs esošās sēkliņas. Jā, tās ir pavisam nelielas, tikai labo iespaidu tik un tā spēj sabojāt. Lai atkal zobu starpā neiesprūstu kārtējā sēkliņa, mēs iesakām pagatavot rīvētas avenes. Tā izdosies iegūt ideālas konsistences uzpūteni.

Rīvētas avenes zem cukura korķa

Sastāvdaļas:

  • 1 kg aveņu
  • 1,2 kg cukura
  • piparmētras (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Aveņu un cukura proporcijai ir jābūt aptuveni 1:1, taču sagatavosim nedaudz vairāk cukura. Tas būs vajadzīgs cukura korķim, kas atradīsies tieši zem burkas vāka. Turklāt, šāds cukura daudzums neļaus avenēm sākt rūgt. Burciņas iepriekš sterilizējam un kārtīgi nožāvējam sausas.
  2. Sasmalcinām visas avenes līdz biezeņa konsistencei. Vislabāk būtu izmantot blenderi. Pēc tam aveņu biezeni izberžam caur sietu. Tādējādi mēs atbrīvosimies no visām sēkliņām. Pamazām pie attīrītajām avenēm pieberam cukuru, kārtīgi maisot. Atstājam aveņu-cukura maisījumu uz 2-3 stundām, lai cukurs pilnībā izšķīstu.
  3. Kad noteiktais laiks pagājis, pildām avenes burkās. Ja ir vēlēšanās, katrā burciņā varam ielikt pāris piparmētru lapiņas. Burkas augšpusē uzberam apmēram 1 cm biezu cukura slāni. Tas ļaus avenes uzglabāt ilgstoši.

Dabīgs vitamīnu uzpūtenis

Rīvētās avenes lieliski jutīsies nelielās burciņās. Tās arī būs viegli izvietojamas ledusskapī. Avenes noteikti nesabojāsies, jo domājams, ka visai ātri tiks apēstas. Ilgstošai uzglabāšanai avenes var salikt saldētavā. Tikai tad šo aveņu biezeni būtu ieteicams pārliet izturīgos saldēšanas maisiņos.

Nesteidz izmest rīvētās avenes ar cukuru, ja tās būs jau paguvušas ierūgt.Tās var noderēt atsevišķu ēdienu vai dzērienu pagatavošanai. Ja aizdomīgais rūguma aromāts ir tikai mazliet jūtams, no šīm ogām var izcept aveņu pīrāgu vai izvārīt ķīseli. Bet, ja avenes ir diezgan stipri sarūgušas, no tām sanāks lielisks uzlējums.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More