Slavenais RĪVĒTAIS pīrāgs: mainot sastāvdaļas, var gatavot kaut vai katru dienu

edzive

Rīvēts pīrāgs. Es domāju, ka visi zina šo recepti. Ar jebkuru pildījumu šāds pīrāgs izrādās ļoti garšīgs, turklāt pagatavojams ļoti vienkārši!

Pagatavošana:

Miltus sajaucu ar cepamo pulveri un uz rīves ierīvēju sviestu.

To visu samīca gabalos.

Atsevišķā traukā ar putojamo slotiņu sajauc olu, cukuru un vaniļu. Kad maisījums kļūst balts, pievieno saldo krējumu un vēlreiz samaisa ar putojamo slotiņu.

Es apvienoju šķidro maisījumu un drupatas. Mīklu samīca.

Mīklu sadalu 2 daļās. Vienu daļu (kura ir mazāka) ievietoju ledusskapī uz 20 minūtēm.

Otro daļu izrullēju uz pergamenta loksnes. Es veidoju taisnstūri, kura biezums ir 7-8 mm

Tagad pildījums. Tas var būt jebkas. Var ņemt jebkuru biezu ievārījumu, samīcītu biezpienu ar olas dzeltenumu, ceptu ķirbi, žāvētus augļus utt. Man šodien ir ābolu ievārījums. Es to sadalu pa visu mīklas virsmu.

Otru mīklas gabalu izņemu no ledusskapja un sarīvēju virsū.

Lūk kas sanāk:

Kūku lieku līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Skatieties savu krāsni! Pīrāgam jābūt labi brūnam.

Vēl karstu sagriežu porcijās.

Tā izskatās iekšpuse:

Var pasniegt ar apkaisītu pūdercukuru.

Sastāvdaļas:

  • Sviests – 180 g
  • Ola – 1 gab.
  • Cukurs – 100 g
  • Milti ~ 400 g
  • Skābais krējums – 2 ēd.k.
  • Cepamais pulveris – 1 tējk.
  • Vanilīns – 1 iepakojums.
  • Ābolu ievārījums
  • Pūdercukurs

Pagatavo arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More