Brīnišķīgs šokolādes pīrāgs ‘’Meža dziesma’’ pēc ukraiņu saimnieces receptes

edzive

Mani nekad tā īpaši kulinārija nav saistījusi, taču nesen es to sev atklāju no pavisam neierastas puses. Izrādās, ka dvēseles prieku var gūt, cepot ne vien garšīgus, bet arī skaistus pīrāgus. Viss sākās ar to, ka es ieraudzīju kādu video, kur kāda lieliska ukraiņu saimniece gatavoja mitro šokolādes pīrāgu ar ābolu pildījumu ‘’Meža dziesma’’. Un man sagribējās to atkārtot.

Šodien mēs dalāmies ar šī pīrāga recepti. Varbūt tā iedvesmos arī tevi.

Sastāvdaļas

   Šokolādes biskvīts:

  • 400 g kefīra
  • 200 g cukura
  • paciņa vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 100 g sviesta
  • 40 g kakao
  • 380 g miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 ēd.kar. etiķa

   Zaļais biskvīts:

  • 6 olas
  • 170 g cukura
  • 40 g sausā ķīseļa vai cietes
  • 80 g miltu
  • 1 tējk. irdinātāja

   Ābolu starpslānis:

  • 1,5 kg ābolu
  • 2 paciņas zaļās želejas

   Krēms:

  • 0,7 l piena
  • 150 g cukura
  • 2 paciņas pudiņa
  • 400 g sviesta
  • puscitrona miziņas

   Sīrups:

  • 70 ml ūdens
  • 1 tējk. cukura

   Glazūra:

  • 100 g šokolādes
  • 2 ēd.kar. piena
  • 1 ēd.kar. sviesta

Pagatavošana

  1. Sāksim ar šokolādes biskvītu. Kefīru ielejam bļodā, pievienojam etiķī dzēstu sodu. Pēc tam pievienojam cukuru, vaniļas cukuru, olas un izkausētu sviestu. Visu sakuļam ar mikseri, lai cukurs izšķīstu. Tad maisījumā iesijājam kakao un miltus. Iejaucam šķidru mīklu.

           Mīklu izlejam formā, kas noklāta ar pergamentu. Cepam cepeškrāsnī 40

           minūtes 180 grādu temperatūrā. Biskvītu atdzesējam un sagriežam divās

           daļās. Var cept uzreiz divus, tikai tam būs vajadzīgs vairāk laika.

  1. Biskvītus piesūcinām ar saldo sīrupu, sajaucot cukuru ar ūdeni. Tagad šokolādes biskvītu noliekam malā un ķeramies pie zaļā biskvīta gatavošanas. Atdalām olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļam ar cukuru stingrās putās. Tad pievienojam dzeltenumus un turpinām kult. Pievienojam sauso ābolu ķīseli vai, ja tāda nav pie rokas, parasto kartupeļu cieti. Pēc tam pievienojam miltus un irdinātāju.

           Iejaucam šķidru un gaisīgu mīklu. Košai krāsai varam pievienot pārtikas

           krāsvielu, taču tas nav obligāti. Mīklu liekam formā un cepam 30 minūtes 180

           grādu temperatūrā.

  1. Tagad pagatavosim ābolu starpslāni. Ābolus nomazgājam, nomizojam un sarīvējam uz rupjās rīves. Saliekam tos uz pannas un sautējam, līdz tie izšķīst līdz biezeņa konsistencei. Tad pievienojam divas paciņas zaļās želejas.

           Sautējam vēl dažas minūtes, lai želeja izšķīstu. Arī zaļo biskvītu pārgriežam

          divās daļās. Pa virsu tam uzliekam karsto ābolu kārtu un pārklājam ar otru

          biskvīta kārtu. Ļaujam kādu laiciņu pastāvēt.

  1. Pa to laiku pagatavosim krēmu. Pusi piena daudzuma ielejam katliņā ar biezu dibenu. Pievienojam cukuru, liekam uz plīts un sildām uz mazas uguns. Atlikušo pienu sajaucam ar pudiņu. Ja tāda mums nav, tad atkal varam to aizvietot ar kartupeļu cieti (80 g).

           Sakuļam visu viendabīgā masā. Kad piens ar cukuru sāk vārīties,

           pakāpeniski tam pievienojam pienu ar pudiņu. Vārām, līdz krēms sabiezē.

           Pēc tam cieši pārklājam krēmu ar pārtikas plēvi un ļaujam atdzist istabas

           temperatūrā.  Atsevišķā traukā sakuļam sviestu. Tam pakāpeniski

           pievienojam atdzesēto krēmu, turpinot kulšanu. Beigās pievienojam

           puscitrona miziņas. Sakuļam viendabīgā masā.

  1. Tagad liksim kopā mūsu pīrāgu. Uz šokolādes biskvīta liekam pusi krēma. Tad uzmanīgi uzliekam zaļo biskvītu ar āboli starpslāni. Tam pa virsu atkal krēmu un tad otru šokolādes biskvītu. Atstājam mazliet krēma, lai noziestu sānus. Pīrāga virsmu pārlejam ar šokolādes glazūru vai izdekorējam pēc savas gaumes.

Ir gan jāatzīst, ka darāmā te ir daudz. Tomēr, varu apgalvot, ka šis šokolādes pīrāgs ar ābolu pildījumu ir tā vērts. Tas ir ne vien ļoti gards cienasts, bet tā pagatavošanas process pats par sevi ir ar īpašu ‘’rozīnīti’’. Ceram, ka tev patiks gan process, gan rezultāts!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More