Lūk, ko iesākt ar DILLĒM ziemai bez sterilizācijas: garšviela zupai

edzive

Sveiki! Šodien es vēlos padalīties ar dabīgas mērces recepti dārzeņu zupai ziemai. Tāda degvielas uzpildes stacija ziemā ir tikai dieva dāvana, īsts glābiņš. Ātri un viegli pagatavojams, bez sterilizācijas, bez etiķa, kas uzglabāts ledusskapī vai vēsā vietā līdz pavasarim, pat istabas temperatūrā.

Recepte:

(Es norādu nomizotu dārzeņu svaru)

  • Burkāni -1 kg
  • Saprika – 1 kg
  • Sīpoli – 1 kg
  • Tomāti – 1 kg
  • Diļļu un pētersīļu zaļumi -1 kg
  • Sāls – 1 kg

GATAVOŠANAS METODE

Nomizotus burkānus sarīvē uz rupjās rīves.

Kubiņos sagriež papriku.

Smalki sakapā zaļumus, var ņemt vienādās proporcijās, es dodu priekšroku dillēm.

Atlikušos diļļu kātus arī sasmalcina blenderī.

Sīpolus sagriež kubiņos.

Tomātus sasmalciniet ar blenderi, varat izlaist caur gaļas mašīnā, kā vēlaties. Ielej piemērotā bļodā, pievieno 1 kg sāls (sālim jābūt bez piedevām), labi samaisa.

Lielā traukā liekam sagatavotus dārzeņus un sasmalcinātus diļļu kātiņus. Visu sajauc.

Pievieno tomātu pastu ar sāli.

Visu labi samaisa un pilda sterilizētās burkās, aizvāko.

Liek uzglabāšanai ledusskapī vai vēsā vietā, no šī sastāvdaļu daudzuma iegūst 5 l burciņas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More