Vīrs salasīja veselu spaini ērkšķogu un palūdza, lai es pamēģinu  no tām izcept pīrāgu

edzive

Nekad nebiju iedomājusies, ka no ērkšķogām var izcept pīrāgu! Agrāk es kaut kā vairāk izmantoju avenes, ķiršus vai aprikozes, taču izrādījās, ka arī ērkšķogas var būt par lielisku vasaras saldumu pildījumu. Pīrāgs sanāk mēreni salds, ar sabalansētu garšu. Tas ir lielisks smilšu mīklas, maiga krējuma suflē un skābeno ērkšķogu garšas apvienojums. Nav iespējams atrauties!

Sastāvdaļas mīklai:

  • 120 g sviesta
  • 1 ola
  • 1,5-2 gl. miltu
  • 0,5 gl. cukura
  • šķipsniņa sāls

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 200 g krējuma
  • 2 olas
  • 1,5 ēd.kar. miltu
  • 0,5 gl. cukura
  • 300 g ērkšķogu

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu mīklu, vispirms saplucinām sviestu gabaliņos un pievienojam tam olu.
  2. Tad pievienojam cukuru, šķipsniņu sāls un miltus. Visu saberžam drumstalās, no kurām pēc tam iejaucam mīklu. Ja nepieciešams, pievienojam vēl miltus.
  3. Mīklu saveļam bumbā, ietinam to plēvē un uz pusstundu ievietojam ledusskapī.
  4. Mīklu izveltnējam, ieliekam to formā, kas izklāta ar pergamentu, no mīklas izveidojam sānu maliņas. Optimālais formas diametrs ir 23-24 cm.
  5. Pildījuma pagatavošanai sajaucam krējumu, olas, cukuru un miltus. Visu sakuļam ar mikseri viendabīgā masā. Ieklājam pildījumu formā uz mīklas. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī vaniļu un apelsīna miziņu, tas pīrāgu padarīs vēl aromātiskāku.
  6. Ērkšķogas nomazgājam, nosusinām un nogriežam astītes. Ogas saliekam uz pildījuma kārtas. Cepam cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā pusstundu.
  7. Tas arī viss, ērkšķogu pīrāgs gatavs! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More