Marinēju gurķus pēc vecās ebrejietes receptes, saldeni un pikanti, ideāli der hamburgeros

edzive

Es gurķus konservēju pēc Soņas tantes receptes. Gurķīši sanāk saldeni un pikanti, tie ideāli derēs mājās gatavotajos hamburgeros. Šodien mēs jums pastāstīsim, kā marinē gurķus ebrejiešu gaumē. Atverot burciņu, nav iespējams apstāties, līdz tā tiek iztukšota… Jo tie vienkārši ir labākie!

Sastāvdaļas:

  • 2-2,5 kg gurķu
  • 2 burkāni
  • 0,5 selerijas lapu
  • 1 sīpols
  • pētersīļu lapas
  • sinepju sēklas
  • diļļu ziedkopas
  • smaržīgie pipari
  • lauru lapas

Sastāvdaļas marinādei uz trim 1 litra burkām:

  • 5 gl. ūdens
  • 1 gl. etiķa
  • 1 gl. cukura
  • 4 tējk. sāls

Pagatavošana:

  1. Gurķus uz 3-4 stundām iemērcam aukstā ūdeni. Nogriežam astītes.
  2. Nomazgājam seleriju un pētersīļu zaļumus.
  3. Katrā burkā ieliekam pa 2 diļļu ziedkopām un 2 sīpola riņķīšiem. Vēl pievienojam selerijas, burkānus un pētersīļus.
  4. Tāpat katrā burkā ieliekam arī pa tējkarotei sinepju sēklu, pa 3 smaržīgo piparu graudiņiem un lauru lapas. Saliekam gurķus.
  5. Marinādi uzvārām, salejam gurķu burkās un uzliekam vāciņus. Sterilizējam aptuveni 15  minūtes. Aizvākojam.
  6. Apgriežam burkas otrādi un ietinam segā uz diennakti. Pēc tam uzglabājam tumšā vietā, piemēram, pieliekamajā kambarī. Labu apetīti!

Gurķi ebreju gaumē sanāk kraukšķīgi un pikanti saldeni pēc garšas. Es gurķus šādi gatavoju katru gadu jau sen. Pat visi mani kaimiņi jau marinē pēc šīs receptes. Vienkārši, ātri un ļoti gardi!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More