Nesen mūsmājās notika viesības un sabrauca daudz ciemiņu. Kā uzkodu liku galdā savus pagatavotus salātus ziemai “Ģenerāļa salātus” un tie acumirklī tika noēsti. Tad draugi smejoties sacīja, ka nākamajā reizē lai gatavoju tā pavairāk, jo viņi ļoooti gribētu tādus nopirkt. 🙂
Ir sācies dārzeņu laiks un tie vairs nav nemaz tik dārgi. Tiem, kam patīk salāti un jo īpaši mājās pašu rokām gatavoti, iesaku dažādot savu repertuāru ar šo salātu recepti. Šī uzkoda ir lieliski piemērota kā papildinājums piedevām un gaļas ēdieniem. No šiem salātiem pat var pagtavot ļoti gardu zupu!
Tad, lūk, pārejam pie ēdiena gatavošanas: 😉
1. Smalki sagrieziet kāpostus un ievietojiet tos lielā katliņā. Tālāk pievienojiet papriku, kas sagriezta sloksnēs.
2. Pievieno tomātus. Tomātus sagriežu vidējās šķēlēs (ne pārāk smalki). Tālāk pievieno ceturtdaļ gredzenos sagrieztus sīpolus.
3. Sasmalcinu burkānus un pievienoju dārzeņiem. Tālāk salātiem pievieno svaigus gurķus.
4. Es izmantoju daudz dārzeņu, tāpēc gatavošanas procesā katlu nomainīju pret lielāku. Tad pievienoju sasmalcinātus pētersīļus un čili piparus (var iztikt bez pipariem, ja nepatīk pikantums). Tad pievienoju etiķi.
5. Tālāk pielej augu eļļu, pievieno cukuru un sāli. Salātus samaisu un atstāju marinēties uz 3 stundām. Šajā laikā dārzeņi izdalīs lielu daudzumu sulas.
6. Salātus liek burkās. Arī atlikušo sulu salej burkās. Man sanāca 5 burkas ar tilpumu 0,75 litri. Tālāk es pārklāju burkas ar vākiem.
7. Tad liela katla dibenā ieklāj nelielu dvieli. Burkas lieku katlā un katlu piepildu ar nedaudz karstu ūdeni. Tad katlu sāk vārīt uz nelielas uguns. Sterilizēju burkas uz vidējas uguns ar vāku 25 minūtes. Tad karstās burkas cieši aizveru ar vākiem, apgriežu un pārklāju ar segu, līdz tās pilnībā atdziest.
Labu apetīti, dārgie lasītāji!
Sastāvdaļas:
- Tomāti – 1 kg
- Gurķi – 1 kg
- Sīpoli – 300 g
- Kāposti – 300 g
- Paprika – 300 g
- Burkāni – 200 g
- Sāls – 2 ēd.k.
- Cukurs – 100 g
- Etiķis 9% – 80 ml
- augu eļļa – 150 g
- Pētersīļi – liels saišķis
- Čili pipari – 1 gabals (pēc garšas)