Īsta itāļu fokača no Dženovas. Gatavota pēc 1946. gada receptes

edzive

Fokača skaitās pietiekami vienkārši pagatavojama. Šī būs īstā 1946 gada fokačas recepte. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Traukā liek miltus, pievieno speķi (tas netiek izmantots vienmēr, var arī nelikt), pielej eļļu.

Tad pievieno ūdeni, raugu un šķidro iesalu. Iejauc mīklu un atstāj uz 30 minūtēm.

Visu mīklu dala porcijās. Katru porciju izrullē. Apsmērē ar olīveļļu cepamo pannu un uzmanīgi liek uz tās mīklu. Ar pirkstiem pa visu mīklas virsmu uztaisa nelielas bedrītes.

Tajās krāsies olīveļļa. Atstāj pannas vēl uz stundu lai uzrūgst. Pirms likšanas cepeškrāsnī, mīklu vēlreiz pārlej ar olīveļļu un uzber sāli. Gatavo maisījumu no smalki sagriezta sīpola un lokiem.

Lasi arī: Cepumi ”Dženija”, mutē kūstoši, no parastām sastāvdaļām. Recepte gardēžiem

Izkārto sīpolus pa visu fokačas virsmu un tikai tagad liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 8-10 minūtēm. 
Tieši šādi gatavo Fokaču Dženovā.

Itālijā fokaču pieņemts likt uz galda blakus ar glāzīti nedaudz iesālītas olīveļļas priekš mērcēšanas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More